Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/8411112 www.bgdnes.bg

Поп-певицата Михаела Маринова: Пускам албум в извънредно положение

Михаела Маринова е една от младите звезди на поп сцената. Тя изгря на музикалния небосклон с участието си в третия сезон на "Х фактор". Сред по-известните й песни са "Стъпка напред", "Не ти ли стига" и "Листата падат". Родена е на 7 май 1988 г. в София. Започва да пее в детска вокална група на 4 години, а по-късно печели конкурси за млади таланти у нас и в чужбина. Завършва средното си образование с профил поп и джаз пеене в Националното музикално училище "Любомир Пипков", а от 2017 г. следва музикално-сценична режисура в Националната музикална академия "Проф.Панчо Владигеров". Победителка в риалити предаванията "Като две капки вода" и "Маскираният пеец", а наскоро и песента й Tiempo в музикалния гигант MTV. Преди броени дни Михаела пусна първия си самостоятелен албум. За смелостта да направиш крачката в условията на извънредно положение, как оползотворява времето вкъщи по време на самоизолацията и страхува ли се от коронавируса разказва тя пред "България Днес".


- Михаела, нямаш спирка както винаги Ц в условията на извънредно положение и масова самоизолация пускаш първия си албум. Как го правиш?
- Албумът ми "Стъпка напред" е факт благодарение на съвместната ни работа с "Вирджиния Рекърдс" и всички усилия, които положихме за реализирането му. След 5 години на музикалната сцена, беше редно да направя стъпка напред и с албум. Студийният проект носи името на дебютния ми сингъл и показва всичко онова, което нося вътре в себе си. Съдържа 13 песни, от които някои вече сте ги чували, но има и такива, които са неиздавани до момента. Работих със страхотен екип от професионалисти през годините, а последните няколко месеца прекарах в студиото, заедно с Павел от Pavell & Venci VencТ, който има голям пръст в създаването на албума. С него и с Венци написахме голяма част от текстовете, после се присъедини и VessoU, който е страхотен млад бийтмейкър. Работих с Любо Киров, Евгени Димитров - Маестро и много други страхотни хора, на които искам да благодаря!
- Страхуваш ли се от коронавируса и как се пазиш?
- Не се страхувам толкова от вируса, колкото от това какво се случва с психиката ни и доколко ни обзема паниката. Гледам да мисля позитивно, да бъда отговорна и да вярвам, че ще отмине по-скоро.
- Как оползотворяваш времето, докато си вкъщи? Спазваш ли всички предписания от оперативния щаб и ген. Мутафчийски - да си стоим вкъщи, да носим маска, да спазваме отстояние от 1,5 - 2 метра от човек, да излизаме само до аптеката, магазина или работното място и т.н?
- Пиша музика, медитирам, свиря на пианото, тренирам с Александър, играем на различни настолни игри, чета книги... Все неща, за които в нормалното ежедневие не ми остава време. Разбира се, спазвам всичко, което е наложено като мярка и както казах, мисля за бъдещето с усмивка.
- Ти си изключително позитивен и деен човек. Какво е посланието на "Страх от самота" - най-новата ти песен?
- "Страх от самота" е едно лично излияние, провокирано от реална случка, в която съм осъзнала за себе си, че понякога човек се страхува да се раздели с половинката си и може дълго време да стои в неподходяща за него връзка, защото се страхува от това да остане сам. Песента е лична като текст и музика. В нея взе участие и Евгени Димитров- Маестро.
- Имаш и специфичен глас, който използваш в озвучаване на анимационни филми. Кои са любимите ти персонажи?
- "Куче с блог" - Ейвъри, "Смелата Ваяна" - Ваяна, "Аристокотки" - котенцето Мари.
- Близо пет години след еуфорията в "Екс Фактор" - как се промени и какво запази в себе си?
- Със сигурност станах по-уверена, по-дисциплинирана и още по-амбициозна след това музикално училище. Сега се чувствам пораснала и много вдъхновена.
- Макар че не успя да победиш тогава, в което от следващите риалити предавания да се появиш, ги печелиш. Така стана с "Като две капки вода" и "Маскираният певец". Кой връх искаш да покориш още?
- Искам да продължа да правя музика, която да докосва хората. Получавам хубави отзиви за албума и ми става много приятно, когато някой ми пише, за да ми каже, че се е открил в моя песен и е разчел думите ми, докато слуша. Разплакал се, усетил е нещо... Преди всичко искам да покорявам сърцата на феновете ми, защото това е най-важното за един артист.
- На 21 години коя ще бъде следващата твоя "стъпка напред" след новия албум?
- Не знам, а ако знаех нямаше да ми е интересно (смее се). Тепърва предстои още много музика и създаване на репертоар за втори албум.
- Имаш страхотна песен с Любо Киров - "Мога". Какво можеш да направиш - за любимите хора, за родината, за своите мечти и стремежи?
- Това е любимата ми песен на Любо Киров и се радвам, че записахме дуетна версия, която е част от албума "Стъпка напред". За близките ми бих направила всичко, обичам да бъда приятел. Мечтите и стремежите са най-големият ми спътник в живота.
- Какво още искаш да ти се случи?
- Пожелавам си здраве, за да мога да стъпя на още по-големи сцени и да срещам още повече фенове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама