Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8413881 www.bgdnes.bg

Пощальон забавлява клиентите си с различни костюми

Пощальон в графство в северна Англия разнася пратките, облечен в причудливи костюми с цел да разведри клиентите си, поставени в изолация заради пандемията с Covid-19, пише UniLad.

Джон Матсън е един от ключовите работници, които все още ежедневно извършват общественополезна дейност в режима на социална изолация заради коронавируса. В опит да развесели хората, затворени по домовете им, той е оставил настрани униформата си на служител от Кралските пощи, заменяйки я за елегантна рокля или броня и шлем на гладиатор.

Реклама

39-годишният мъж разнася пратки в Болдън ин Тайн. Районът му обхваща три населени места и постоянните му клиенти не са твърде много.

„Всички страдаме от несигурността и ограниченията, и когато сте едва ли не единственият човек извън семейството, когото хората виждат, защо да не им донесете малко радост и усмивки?”, споделя пощальонът.

За да разнообрази делника си Джон подбира внимателно костюмите си, като се старае да не изпада в еднообразие. Предрешаването му струва немалко усилия, а понякога и допълнителни разходи, но резултатът най-често си заслужава вложеното.

„Гордея се, че именно Джон е моят пощальон и нямам търпение да видя следващия му костюм”, признава жителка на име Зоуи Грант и добавя. „Той донася толкова позитивизъм на нас жителите, че гледаме на този вирус като на нещо не чак толкова мрачно и безнадеждно.”

За всички е трудно в този момент да запазят присъствие на духа и здрава психическа нагласа, но срещите с хора като пощальона от Боулдън изпълват мнозина с надежда, че заедно ще преминем през изпитанието и ще продължим нататък.

Болдън или Дъ Болдънс е група от три села в графство Тайн и Уиър в североизточна Англия с население малко над 13 000 жители.

Реклама
Реклама
Реклама