Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8416271 www.bgdnes.bg

Седем са потвърдените случаи на коронавирус в "Спешна помощ" в София

Преди 2 седмици имахме наша служителка, която беше с потвърден коронавирус. Изследваните са 101, това е цялата смяна в София. От тях още 6 наши колеги са носители на вируса, двама са лекари един фелдшер и 4 медицински сестри. Това каза на брифинг д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ за София-град и област.

"Нов екип на спешна помощ е изпратен за изследване. На едно дежурство адресите са 220-270 за 24 часа, това прави около 500 адреса. След като един екип посещава около 10-12 адреса няма как да се нае откъде е заразата, каза шефът на спешната помощ. Сред заразените двама са лекари и един е фелдшер", каза още той. РЗИ в София обследва посетените адреси и ще се свърже с хората, за да се установи колко от тях имат симптоми.

Реклама

Първо, преди две седмици, е установена първата служителка. Не е ясно как се е заразила. Има данни, че е била в Австрия, но при пристигането си не е имала никакви оплаквания.

До момента са изследвани 103 човека. Още двама лекари и двама шофьори са на тестове във ВМА в момента, които имат оплаквания.

1000 бързи теста са поръчани в Бърза помощ и всички ще бъдат тествани.

Д-р Георги Гелев заяви, че води разговори с ВМА и "Софиямед", където да бъдат изследвани всички с PCR тестове.

В момента в Бърза помощ има 1200 еднократни гащеризона и 200 за многократна употреба. Поръчани са още 1000 за многократна употреба. Очакват се дарения за над 6000 маски.             

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама