Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8416513 www.bgdnes.bg

Трупове на починали от Covid-19 горят по улиците в Еквадор (видео)

Ужасяващи кадри от втория по големина град в Еквадор – пристанището Гуаякил, на които се вижда как по улиците са подпалвани трупове на жертви от пандемията на Covid-19, обикалят от дни социални мрежи и медии.

Макар и историята да звучи шокиращо, видеа във Фейсбук разкриват, че е напълно истинска. Положението в града е отчайващо, защото единствената оторизирана служба да извозва телата на починалите и крематориумът не смогват да се справят, разказва сайта "Барикада". Така се оказва, че при обичайните местни температури от 39 градуса мъртъвците остават дни наред по домовете си, където са издъхнали, и където живеят останалите членове на семействата им, често също заразени. В отчаянието си близките на жертвите просто ги изнасят на улицата, а в част от заснетите кадри те или техни съседи ги изгарят.

Реклама


Основна причина за ужасяващите кадри с горящи трупове по улиците е заповед на здравните власти, която прави задължителни кремациите при хора починали от Covid-19. В същия момент огромна част от живеещите в град Гуаякил са изключително бедни и не са в състояние да платят за услугите на легалния крематориум.


След като стряскащите кадри с трупове в ковчези и без из улиците на този град се завъртяха из цял свят, вцепрезидентът Ото Соненхолцнер, официално поднесе извиненията си пред еквадорското общество за лошото управление на кризата: "Преживяхме един сериозен срив на нашия образ пред международната общност, видяхме картини, които никога не трябваше да се допускат, и затова, като обществен служител, аз моля за прошка".

видео: https://www.facebook.com/YtuSabiasEsto/videos/614159299172970/

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама