Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8419081 www.bgdnes.bg

Майкъл Фелпс за отлагането на олимпиадата: Спортистите да се погрижат за психиката си

Легендарният американски плувец Майкъл Фелпс изрази своята загриженост относно отрицателното въздействие върху психичното здраве на спортистите отлагането на олимпийските игри в Токио за следващата година заради пандемията от коронавирус.

34-годишният Фелпс има в кариерата си 28 олимпийски медала и 26 златни отличия от световни първенства, предава БТА.

Реклама

В края на миналия месец МОК отложи Игрите в Токио с една година заради глобалната пандемия, която доведе до хаос в световния спорт.

"Преминаваме през много неща за четири години, но всички ние знаем кога точно ще се състои олимпиадата и физически сме готови. А сега трябва да се чака", каза Фелпс в интервю за NBC.

34-годишният американец призова спортистите да използват отлагането на Игрите за допълнително усъвършенстване на уменията си.

Фелпс добави, че проявява огромна съпричастност към спортистите, които трябва да се справят със забавянето и ги призова да се "грижат за психичното си здраве".

"Това е нашият живот. Опитах се да си представя това, което бих преживял емоционално в този момент, ако все още се състезавах и наистина е трудно да го проумея", каза още Фелпс.

Реклама
Реклама
Реклама