Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8421564 www.bgdnes.bg

"Борусия" цака "Байерн" за нападател

"Борусия" (Дортмунд) е предложил конкретна оферта за нападателя на "Валенсия" Феран Торес, за да го има в редиците си, когато трансферния прозорец бъде отворен. Офанзивният футболист е силно желан и от големия съперник на "жълтите" "Байерн". Баварците го имат в плановете си още от миналото лято.

В в двата случая немските отбори първо трябва да осъществят други сделки, за да се стигне до привличането на Торес. Баварците се надяват да се уредят с първия си избор - Лерой Сане от "Манчестър Сити". Ако тази покупка пропадне, тогава има уговорка с агента на 20-годишния испански играч. "Борусия" от своя страна са твърди в намерението си да имат Торес. За да имат парите да платят за него, първо трябва да продадат Джейдан Санчо.

Реклама

Откупната цена на дясното крило на "прилепите" е 100 млн. евро. Това би го направило най-скъпата покупка на немския вицешампион в историята му. Контрактът на Торес изтича след година. Тогава той ще може да напусне без пари и затова от германската страна се надяват от "Валенсия" да снижат цената му.

От своя страна немците искат за Санчо 120 млн. евро. Дори да получат по-малко пак ще им стигне за Торес, че и ще им остане не малка сума. От "Манчестър Юнайтед" и "Челси" са готови веднага да платят за Сане, но самият играч предпочитал "червените дяволи".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама