Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8429234 www.bgdnes.bg

Голямата певица Янка Рупкина: Погребах мъжа си и осиротях!

Националът по борба Георги Рупкин си отиде на 90 години

„Погребах мъжа си и осиротях! Моят Георги си отиде след рождения си ден през март. Така си и предчувстваше. На 90-ата годишнина каза, че след това ще си отиде. Поне видя правнучето си Виктор, което ориса да стане като него – известен борец, и да прославя България“.
Така голямата ни народна певица Янка Рупкина изплака мъката си пред вестника дни след като в Централните софийски гробища погреба съпруга си Георги Рупкин.
„60 години брак! Той ми даде всичко – свобода, беше ми и баща, и мъж, и родител, и всичко. Радвам се, че ей така от дистанция го изпратиха най-големите мъже в борбата – Вальо Йорданов изпрати венец, Александър Томов, всички. Но нямаше как да присъстват много хора, тъй като сме в карантина и това бе невъзможно“, сподели изпълнителката.


Бившият национал е създал стотици млади борци, родом е от Странджанския край, майстор на спорта и заслужил треньор. През годините е бил помощник-треньор в клуб „Славия“, както и на националния ни отбор в свободния стил за младежи до 20 години и за мъже. Двамата с Янка се запознават в Бургас, имат син Росен, внуци, а от три месеца и правнук - Виктор.
Легендата в народното ни пеене казва за големия борец, че бил много красив и добър и това я впечатлило в началото.
„После дойде прекрасният му характер. Разбираше ме с моята работа. Както аз нямах против той да се състезава и да пътува у нас и в чужбина, така и той нищо не казваше, когото ходех да пея. Вътрешно сигурно ме е ревнувал, но не го показваше много“, допълва Рупкина и категорично казва, че са имали щастлив брак.
В последните две години Георги остава на легло след прекаран инсулт, а съпругата му бди над него с грижи до последно.
„След катастрофата, която преживях и останах жива през 1972 г., когато се разби самолетът ни, едва преживях драмата със смъртта на моите колеги. После ми се отключиха ясновидски способности, дори почнах да лекувам с ръцете си. Много силни енергии имам и на няколко пъти помагах на хора. Моята майка съм я спасявала поне десет пъти да не умре. Оказвала съм първа помощ на кой ли не, спасявала съм хора, спасявала съм и Ева Георгиева от моето трио. Борих се за живота й поне 20 минути с изкуствено дишане. Вярвам в Господ и съм сигурна, че той ми даде този втори живот, за да се грижа за близките и с песните да радвам хората. Когато си горял, видял си смъртта в очите, както в онази катастрофа, колко да ме е страх сега? Разбира се, за другите се притеснявам повече, отколкото за себе си в тази борба с този вирус. Но сега се надявам още малко да попея на хората, защото и аз съм вече на години – 81 не са малко“, обяснява певицата, която по професия е медицинска сестра.
Янка носи постоянно у себе си образа на майка си и баща си, както и на Левски. И тя като Ванга колекционира кукли.
„Имам над 50 вече. Понякога ги сресвам, пея им, говоря им като на деца. И често си мисля за думите на Ванга, която ми предсказа, че и втора катастрофа ще преживея. Чудя се кога ли ще е това, но човек трябва да мисли позитивно, за да му дойде доброто. Иначе не става“, надява се голямата Янка Рупкина.

Жената, която е пяла на сватбата на певеца Дейвид Бауи, познава Анджелина Джоли и Джордж Харисън, не се притеснява, че трябва да седи повече вкъщи, дори и сама. „Синът ми помага, постоянно ми пазарува и се грижи за мен. Ще издържим. Българите са корав народ“, смята певицата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама