Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8431263 www.bgdnes.bg

Няма стадиони за европейското

Още един голям проблем се стовари върху УЕФА, тъй като се оказва, че почти няма стадиони, на които да се проведе отложеното за следващото лято европейско първенство.

Домакини през тази година трябваше да са няколко държави, но част от съоръженията вече са резервирани за други събития, а и последствията от коронавируса удрят икономически домакините.

Реклама

УЕФА е започнала преговори със съответните футболни федерации за промяна на многонационалния формат на Европейското първенство по футбол, което вече бе отложено с една година. Това означава, че спешно се търси държава или две, които да приемат форума.

Според "Дейли Мейл" италианската и испанска федерация вече са изразили съмнение, че могат да изпълнят ангажиментите да приемат двубои от форума. Причината за това са големия брой жертви в двете страни и тежките икономически последици, които ще предизвика в тях пандемията от COVID-19.

Част от останалите 10 стадиона, които трябва да домакинстват срещи вече имат други резервирани събития за следващото лято. Отменянето им ще доведе до допълнителни многомилионни загуби. Подобна е ситуацията с "Хемпдън Парк", "Авива Стейдиъм" и "Амстердам Арена". От тях само английската ФА е потвърдила, че "Уембли" със сигурност ще спази ангажимента си да приеме мачове от Европейското.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама