Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8431836 www.bgdnes.bg

Носорог "налага" спазването на карантината в селище в Непал (Видео)

Носорог е бил заснет да преследва жители из опустелите улици на поставено под карантина селище в Непал. Според шеговито настроени очевидци, дивото животно е "налагало" спазването на ограничителни мерки, пише в. "Дейли стар".

Клипчето, заснето от Парвийн Касван от индийската Горска служба, показва как носорогът се разхожда из пуста улица, докато любопитни жители на населеното място го наблюдават от домовете си. В края на улицата животното забелязва вцепенен мъж и внезапно се втурва към него, принуждавайки го да побегне и да потърси близко убежище.

Реклама

След като приключва "инспекцията за спазване на карантината", носорогът се оттегля към Националния парк Читван, откъдето се е появил, предава БТА. 

"Животното явно беше решило да вземе нещата в "свои ръце" и да провери спазва ли се карантината", пише авторът на видеото в Туитър. Касван допълва, че доста носорози се навъртат из поставеното под карантина населено място.

"Вероятно сега животните си организират екскурзии, за да гледат затворените хора. Какъв обрат", гласи друг шеговит коментар в социалната медия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама