Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8432014 www.bgdnes.bg

Отменят фестивал "Бритиш съмър тайм" заради пандемията от коронавируса

Летният музикален фестивал "Бритиш съмър тайм", който трябваше да бъде организиран през юли, се отменя заради пандемията от новия коронавирус, съобщават в. "Дейли стар" и Контактмюзик.

Ежегодната проява беше планирана за два уикенда - между 3 и 12 юли, в лондонския Хайд парк, но поради настоящата глобална здравна криза организаторите са взели "трудното" решение да я отменят, предава БТА.

Реклама

В направеното от тях изявление се посочва: "С голяма тъга взехме трудното решение да отменим тазгодишния фестивал "Бритиш съмър тайм". След внимателно проследяване на действията и изявленията на правителството по време на пандемията и след консултации с нашите партньори, заключихме, че това е единственият възможен изход. Това щеше да е осмата година на проявата и с нетърпение очаквахме да представим невероятни и уникални шоута за стотици хиляди фенове. Безопасността обаче винаги е на първо място".

Сред участниците във фестивала "Бритиш съмър тайм" трябваше да бъдат Тейлър Суифт, Кендрик Ламар, "Пърл джем", "Литъл микс", Кеша, Рита Ора.

Притежателите на билети ще получат парите си обратно. Организаторите планират проявата да се завърне през 2021 г., като междувременно отправят призив към хората да спазват препоръките и да се пазят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама