Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8433041 www.bgdnes.bg

Карантина в Родопите Дядо Киро пие ракия със снежни човеци

Това са тримата ми внуци, с които не мога да се видя, разказва жителят на село Припек

Ракия в компанията на три снежни човека пийва 56-годишният Киро Одажиев от родопското село Припек.

Реклама


От началото на извънредното положение мъжът не е виждал тримата си внуци и затова ги извайва от сняг, сипва им по чаша с безалкохолна напитка и провежда открит урок с тях.


"Преди един месец се върнах от Австрия и доброволно си наложих карантина, защото не знам какво може да се случи при среща с близките ми хора. В селото имам четирима братя и две сестри, като единият от тях живее на 20 метра от вкъщи, но не се виждаме, за да не стане нещо лошо", разказа пред "България Днес" Одажиев.


Родопчанинът признава, че най-много му липсват внуците Венци (13 г.), Борислав (11 г.) и Киро (4 г.). Големите живеят в Кърджали, а най-малкият е в Испания.


"Трудно ми е без тях, но поне се виждаме в интернет. Искам да ги прегърна, но знам, че това може да е опасно. И затова ще чакам обстановката да се нормализира, за да се срещнем отново. Преди няколко дни си говорихме през лаптопа и ми дойде идеята да направя три снежни човека, сложих им моркови и по един шал. И си представих, че са внуците ми. Представих си, че мога да съм до тях, защото те са най-важното нещо в живота ми", добави емоционално дядото, чийто най-малък внук е кръстен на него, но признава, че обича и тримата еднакво силно.


Той се изолирал в къщата в Припек заедно със съпругата си. Денят им преминава в готвене, събират си зеленчуци от домашната градина и си правят вкусни салати. "Излизам на една от двете тераси и се наслаждавам на гледката. Всеки ден задължително за здраве пийвам 150-200 мл ракия", каза още Одажиев.


"За един месец един-единствен път излязох от вкъщи - астматик съм и ходих до Кърджали да си взема лекарството. Дъщеря ми е учителка там, но й обясних, че няма да се видим, защото искам да я предпазя. Призовавам хората да слушат препоръките на щаба и да си стоят вкъщи. Да бъдат отговорни, защото да заразиш близък човек звучи много жестоко. Нека да се пазим взаимно", завърши Одажиев.

Иво АНГЕЛОВ

Реклама
Реклама
Реклама