Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8437916 www.bgdnes.bg

Най-големите каръци застават пред Темида

Куриоз, достоен за хитова холивудска комедия, предстои да се разгледа от съда в Свиленград.

Пред Темида ще застанат четирима младежи, решили в името на борбата със скуката и търсенето на силни усещания да се преквалифицират в автокрадци. Новоизлюпените апаши успяват за една нощ да запишат в сметката си три коли, един микробус и дори колело. След серия комични ситуации те стигат до под кривата круша, а за капак са заловени от властите. Междувременно успяват да направят и дълъг пешеходен поход из полетата в района. Заради безумната си история те са известни сред ченгета и магистрати в граничното градче с прозвището "най-големите каръци".
Забавната кримислучка се разиграва в нощта на 4 април тази година. Отчаяни от скуката покрай наложената карантина двама от младежи от Любимец решават да отидат до близкия Свиленград на домашно парти при приятел. За беля купонджиите нямат превоз. Решени на всичко, за да се позабавляват, те бързо намират изход. Набързо разбиват паркиран на улицата "Опел". Доволни от "геройството" си, те викат още двама прятели и четиримата отпрашили с колата към Свиленград. Там карето прави няколко обиколки по улиците, докато не им хрумва да се състезават. За да са равни силите при автородеото, те набързо свиват още един "Опел" от същия модел.
Готови за гонката, те излизат от Свиленград и с пълна газ потеглят към Любимец. За беля като по поръчка и в двете коли светва предупредителната лампичка за свършващо гориво. На последни изпарения новоизлупените апаши стигат до разклона за село Сива река. Там те са принудени да зарежат задигнатите автомобили. Неуспехът не охлажда ентусиазма на четиримата джигити. Решени да довършат състезанието, те извървяват пеша десетината километра до Свиленград. Там набързо задигат още един "Опел" с намерението да се върнат при изоставените вече 2 коли. Идеята им била с помощта на третата кола да изтеглят другите две. Младежите дори се снабдяват и с въже, за да извършат маневрата.
Опитът да превърнат новооткрадната кола в буксир се оказва неуспешен. Заради слабия и раздрънкан двигател тя набързо закъсва и спира да работи.
Поредният неуспех не отчайва карето каръци. По утвърдена вече традиция те отново извървяват пеша 10-те километра до Свиленград. Там си харесват микробус "Рено", като преценили, че с него ще могат да издърпат станалите вече три опела.
Поучени от натрупания опит, те дори се сещат, че може да имат проблем с горивото. За целта си осигуряват туба, която пълнят на близка бензиностанция.
Убедени, че този път късметът ще е с тях, апашите каръци отпрашват към разклона за село Сива река, за да си приберат плячката.
За беля приключението бързо свършва за трима от тях. На няколко километра от Любимец ги спират ченгета. След бърза проверка става ясно, че бусът е краден и униформенте пристъпват към арест. В суматохата четвъртият апаш успява да се изплъзне и през нивите на спринт стига до селото. Без да губи присъствие на духа, задига колело от двора на къща и доволен от късмета си, потегля за родния Любимец. За беля през това време другарите му са се разприказвали пред униформените. Ченгетата от своя страна чакат в засада преквалифициралия се в колоездач автокрадец.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама