Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8440729 www.bgdnes.bg

Герман Костин започва гладна стачка

Гладна стачка е обявил Герман Костин, подсъдим за убийството на 5-годишния Никита. Трупът на детето бе открит в куфар край Пасарел преди пет години. Костин е уведомил със съобщение съда, че обявява гладна стачка в затвора и вече от няколко дни гладува, разкрива адвокатът му Мариан Марков. По думите му неговият клиент е недоволен от липсата на апаратура в затворническата болница и от медицинските грижи, които получава.
Руснакът се оплаква от куп болежки и идва с носилка за делото в Софийския градски съд. Твърди, че почти не вижда и зъбите му са изпадали. Преди броени дни Костин отново иска от магистратите да го пуснат, за да се лекува. Костин не е конвоиран за заседанието. Той дори отказвал свиждания, защото няколко пъти го изпускали от носилката.
По-рано магистратите назначиха медицинска експертиза, но тя се оказа непълна, защото лекарите не успели лично да прегледат Костин. Процесът за детето в куфара е върнат да се гледа повторно заради скандалите на подсъдимия със съдията, който бе сметнат за лично заинтересован.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама