Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8455763 www.bgdnes.bg

Кредитори се млатят и гърмят заради длъжник

Борчлията Огнян от ромската махала в Средец успя да скара представители на две колекторски фирми, едната от които е свързана с приближени до несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите, научи "България Днес"!

Събирачите на дългове стигат до бой, а изстрели укротяват страстите, разгорели се за парите на клиента.
Екшънът се разиграва в понеделник следобед пред дома на 23-годишния ром на ул. "Гоце Делчев". На вратата му почукали служители на софийска колекторска фирма, съобщава бургаската полиция. Въпреки адресната регистрация проверка на вестника показа, че дружеството "Сикрет кредит" е регистрирано в Несебър и е собственост на Мартин Колев. Той е брат на Калоян Колев, подсъдим с Митьо Очите. Мартин се оказва един от спасителите на несебърския Ал Капоне, тъй като му помага да се изнесе, след като е ранен в заведението "4U" в Слънчака при престрелка с групата на Божо Кравата.
Бабаитите от кредиторската фирма потърсили длъжника Огнян заради непогасена вноска от 140 лева. Той обяснил, че в момента не разполага със средства. Тогава колекторите - 31-годишният Венцислав и 56-годишният Пеню, започнали да му обясняват как може да разсрочи задълженията си. В този момент пред жилището дошли четирима служители от ямболското дружество за събиране на кредити "Ейч Джи кредит груп". С клиента отишли да се разправят Йордан и Станимир, а двамата им ортаци останали при колата.
"Вие какво правите тука", разкрещели се ямболиите, като заварили другите на мястото. Колекторите се оказали бивши колеги. Те се познавали, защото преди работели заедно. "Вие ако бяхте читави, нямаше да ви изхвърлят от фирмата", отвърнали им пристигналите по-рано. След като вече било засегнато реномето им, събирачите на кредити забравили за длъжника и започнали да се заяждат и обиждат едни други. Скандалът между тях насъбрал роднините на Огнян от махалата. Очите на мургавелковците изкочили, когато мутрите се сбили помежду си. Раздавали се мощни крошета и тупаници пред слисаните погледи на борчлията и родата му. За да прекрати мелето, кредитосъбирачът Венцислав извадил пищов и стрелял в земята. Изстрелите вдигнали пушилка като в каубойски филм, разказват очевидци.
На мястото на инцидента е повикана полиция. Униформените прибрали оръжието, което е законно притежавано. Намерени са двете гилзи. Стрелецът Венцислав и колегата му Пеню са прибрани за 24 часа в ареста. Ямболиите и ромите са разпитани като свидетели. Вероятно ромът ще продължи да тегли кредити и накрая няма да плати нито един, коментират запознати.
Ямбол е мека на лихварите и безмилостните събирачи на лоши кредити. През последните години няколко групи за изнудване попаднаха в полицейския капан. Една от тях е бандата на Рижите, която според обвинението действала и в Ямбол. Яки момчета с татиуровки раздават заеми на крайно нуждаещи се, а след това дерат кожите им с лихви от по 450%. Едни от кредиторите дори обличали длъжници в женски дрехи и ги карали да правят орална любов. След разкритията на разследващите някои от тях станаха клиенти на спецсъда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама