Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/8461044 www.bgdnes.bg

Български козунак за Майкъл Джордан (СНИМКИ)

Български козунак яде семейството на легендарния спортист Майкъл Джордан, разбра "България Днес".
Нашето момиче Радина, което през 2019 г. стана част от известната милионерска фамилия, след като се омъжи за сина на баскетболиста - Джефри Джордан, реши да внесе от родните традиции в голямото американско семейство и да направи от великденския хляб по рецепта на своя род.


Вкусния козунак Радина прави сама и с него посреща първия си Великден като официална част на семейство Джордан.
"Честит Великден! Благословена съм да имам възможността да продължа българската традиция на домашно приготвен козунак (великденски хляб) в новото си семейство. Във времена на социална самоизолация и промени е важно да останем внимателни и фокусирани в семействата си. Бъдете благословени", сподели Радина в социалните мрежи под снимките на приготвения козунак, аранжиран с боядисани яйца.

Реклама


По-късно тя засне видео как хапва заедно със съпруга си козунак за закуска в леглото, като разкри, че за да се разбере дали е добър, при разчупване козунакът трябва да се къса на конци. Козунакът е бил опитан от цялото ново семейство на Радина, които са останали доволни и възхитени. Българката обича сама да прави храната у дома и не разчита на помощта на домашни помощници и готвачи. Често тя използва стари рецепти останали в семейството й, за да приготви вкусни ястия за съпруга си и да впечатли клана Джордан.


Поздрави и похвали за козунака българката получи от много свои почитатели и приятели в социалните мрежи, които я подканиха да сподели рецептата за него, за да си направят и те. Радина не се поколеба и веднага сподели тайната на добрия български козунак, като освен на английски език съставките са описани и на български. Освен това показа и видео как е направила козунака, от което се вижда, че тя е изключително оправна в кухнята и го е приготвила без чужда помощ. Яйцата за празника Радина също боядисва сама, а съпругът й е бил верен помощник в кухнята.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама