Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8533917 www.bgdnes.bg

Джарета си тръгва от ЦСКА

Италианецът Кристиано Джарета е пред напускане на ЦСКА. Договорът на спортния директор изтича през лятото и на този етап той не е получил предложение за подновяването му. Така почти сигурно ще се стигне до раздяла между двете страни. Италианецът пристигна в ЦСКА в началото на 2019 година. Неговата основна роля бе да съдейства за привличането на перспективни чуждестранни попълнения на “Армията”. От следващия сезон трансферната политика на “червените” ще претърпи пълна промяна и ще се залага основно на български футболисти, което
прави присъствието на Джарета излишно. Освен това бюджетът ще бъде сериозно намален, а заплатата на бившия шеф в “Удинезе” далеч не е от ниските в клуба. Директорът има предложения от второто ниво в италианския футбол и най-вероятно ще продължи кариерата си в своята родина. Неговото семейство също предпочита да остане на Апенините.
Джарета ще бъде запомнен основно с два трансфера - на сънародниците си Диего Фабрини и Стефано Белтраме. Първият се оказа абсолютен провал. Дошлият през миналото лято Фабрини изигра едва няколко мача за “червените” преди да поиска да скъса контракта си поради “лични причини” и да се завърне в румънското първенство. За разлика от него, пристигналият в началото на тази година Белтраме загатна за сериозна класа. Дошлият от “Ювентус” халф е един от малкото чужденци, които ще останат на “Армията” и през следващия сезон. В останалите процеси на “Армията” Джарета имаше периферна роля и според мнозина така и не се е вписал в българската футболна действителност.
Същевременно неволите на освободения от “Армията” руски футболист Денис Давидов продължават. Халфът и съпругата му все още не могат да се приберат в Москва заради отменените полети. От ЦСКА направиха жест към Давидов и му позволиха да остане в квартирата си, която трябваше да освободи. “Мнозина казват, че трябва да се

приберем през Минск или през други градове - коментира жена му Кристина пред руски медии. - Разглеждахме тези варианти, но проблемът е, че нямаме шенгенски визи. Той е в България с работна виза, а аз като негова жена. А директен полет до Минск от София няма. Трябва да летим през Мюнхен или през Амстердам. Да тръгнем с колата? Първо, нямаме кола. Второ, дори и да наемем, трябва да минем през Украйна, където има карантина. Мислехме варианти и се обърнахме към консулството в България, а оттам ни дадоха съвет да не тръгваме, защото във всяка страна може да ни поставят под двуседмична карантина, а не ни се рискува, защото имаме куче. Ако бяхме двамата, щеше да е по-лесно, но и с куче в ръцете - не толкова.”





Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама