Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8547177 www.bgdnes.bg

Човек на Божков обвинен с Лилана

Близката до хазартния бос певица……… в ареста

Близък до хазартната империя на Васил Божков компютърен специалист е сред участниците в разбитата престъпна група на певицата Лилана, научи "България Днес". Емоционално близката на Божков певица бе обвинена от спецпрокуратурата за участие в схема за злоупотреба с еврофондове. В схемата според разследващи участват брат й Александър Деянов-Скилър и бившата половинка на Лилана в поп дуета "ЕлЕй" Ася Йочева. За шеф на групата бе обявен съдружникът на Лилана Мартин Димитров. Името на петия задържан при акцията на ДАНС и спецпрокуратурата не бе обявено официално. Близки до разследването разкриха пред репортер на вестника, че това е компютърният специалист Александър Ангелов. Каква точно е ролята му в нелегалната схема, за момента няма яснота. Разследващите обявиха, че Лилана и останалите от групата са източили огромни суми, извършвайки злоупотреби с европроекти. Според прокуратурата фирми, контролирани от певицата и съдружника й Мартин Димитров, декларират, че са купили от чуждестранно дружество софтуер, и така оправдават усвояването на огромни суми пари. В същия момент проверка на разследващите показва, че подобни сделки на практика няма, но парите са прибрани. Според документацията сред основните доставчици на софтуер по проектите на Лилана и Димитров е английската компания "Телерайз лимитед". Неин собственик е бившата дуетна половинка на Лилана Ася Йочева.
Самите фирми, реализирали европроектите, вече бяха описани от "България Днес". В тях името на Александър Ангелов не фигурира, което прави мистериозна точната му роля в престъпната група. В същия момент проверка в Търговския регистър сочи, че той е управител или представител на дружества от хазартната империя, създадена от Васил Божков и съдружника му Борис Бекяров, които бяха обвинени в неплащане на данъци.
Според запознати Ангелов е разследван за участие в групата на Лилана заради връзката си с Божков. Самият хазартен бос също се появява в делото срещу близката до него певица. По думите на адвоката й Николай Хаджигенов в книжата присъства "лист хартия, където е посочена собственост от 50% на Васил Божков във фирма "Декарт". Работата на самата фирма "Декарт" от години се преплита с бизнес и финансовата дейност на Лилана и съдружника й Мартин Димитров. Включително и при проекти за усвояване на еврофондове. В същия момент адресът, ползван от фирма "Декарт", съвпада с този на дружеството "Ай Си Ти солюшунс" управлявано от Александър Ангелов.
Неясното участие на Ангелов в нелегалната схема е и вероятната причина той да бъде пуснат на свобода малко след проведената акция. В същия момент Лилана и соченият за шеф на престъпната група Мартин Димитров са прибрани в ареста.


Вчера апелативният спецсъд разгледа искането й да излезе на свобода. 
Малко преди мярката й самата Лилана чрез адвоката си разпространи свой запис от ареста. В него тя обяви, че повод за ареста й е опитът й да се изправи срещу корупцията в държавната администрация. Певицата казва, че разполага с документи за източване на огромни суми пари при продажба на винетки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама