Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8550809 www.bgdnes.bg

Топастроложката Йорданка Игнатова разкрива: Убиецът на Главния е жив!

Красимир Станчев-Легионера живее под чуждо име в арабска държава, показва звездната карта

Разследваният като екзекутор на боса на ВИС Георги Илиев - Красимир Станчев-Легионера, е жив! Това разкрива топастроложката Йорданка Игнатова за мистериозно изпарилия се легендарен снайперист, сочен за изпълнител на редица мокри поръчки за някои от знаковите убийства в България. Тя разчита звездите, след като е попитана за изчезналия килър и заниманията му.

Реклама


"Смъртта може да го дебне, но Красимир Станчев-Легионера още е жив. Дали скоро ще го открият, е рано да се каже, за момента и в близко бъдеще няма такива индикации", разгадава Игнатова звездната карта за мистериозния бандит. Според нея на килъра му е помогнал приятел от чужбина, с когото са свързани покрай изпълнение на смъртни платени поръчки. Двамата са останали в добри партньорски взаимоотношения.
Станчев се намира в арабска държава. Занимава се с транспортна дейност, по всяка вероятност притежава казина, нелегални публични домове или пласира наркотици. Може да работи в партньорски отношения, да работи и в други държави освен в тази, в която живее постоянно. Умело се крие за момента и получава закрила в държавата, в която се намира. Не дължи пари на никого, но има и получава солидни доходи, показват изчисленията по разположение на планетите.
Легионера по всяка вероятност е с променена външност или се подвизава под чуждо име. Живее строго ограничено, самостоятелно и дистанцирано, макар да има жена до себе си. Заради проблемите си със закона и с представителите на ъндърграунда не е идвал в България. Не поддържа връзки с българи, нито в родината, нито зад граница, защото веднага ще бъде предаден на властите и това той добре го знае, смята Йорданка Игнатова.
Красимир Станчев се сдобива с прякора си след участие във Френския легион в Африка. В края на 90-те години роденият в Разград кримигерой е бил на военни мисии във Френска Гвиана и Джибути. След като се връща в България, започва да работи като охранител на Милчо Бонев - Бай Миле. Твърди се, че именно босът на СИК поръчва на бодигарда си да разстреля конкурента му в мафиотската организация Дмитрий Минев-Руснака.
Преди години ДАНС разследва Легионера като един от основните заподозрени за убийството на боса на ВИС Жоро Илиев-Главния. Това става след разбиването на пернишката банда "Килърите 3", ръководена от Бай Васо, баща на легендарния Райко Кръвта. Според криминалистите Райко Кръвта е възложил на Легионера да очисти шефа на ВИС Георги Илиев заради убийството на Васил Горчев- Кьоравия. Екзекуцията на Кьоравия станала повод за конфликт между двамата босове. Представители на подземния свят разказват, че в началото на 2004 г. Жоро Илиев привикал Райко Кръвта и го заплашил да го свитне заради смъртта на неговия довереник. По това време Кръвта се взел на сериозно, защото набирал сила в незаконния си бизнес с дрога. Така започнал да планира покушението срещу Главния. Слуховете достигат и до самия шеф на ВИС, който подценява заплахата и се присмива, че не може да го убие една "безобидна муха".
По това време Краси Легионера е официално издирван от МВР. Той изчезва на 18 август 2004 г., след като полицаи спират за проверка колата, в която Краси се вози със сърбина Бранко Вуянович, авер на Сретен Йосич. За да пропусне проверката на документите, Легионера вади пищов на униформените и духва. Няколко дни по-късно напуска България, а до хората му от подземния свят достига мълвата, че е във Франция.
Един от анонимните свидетели срещу "Килърите 3" хвърля бомба с показанията си, като разказва, че Краси Легионера е посетил България още един път. Това е станало в дните покрай 25 август 2005 г., когато е ликвидиран смятаният за недосегаем висаджия Георги Илиев. Беглецът тайно влиза в страната ден по-рано, сочи информаторът. Митичният снайперист успява да се подготви и вечерта, когато Главния купонясва с приятели в заведението си "Буда бар", му пуска куршум в сърцето. След като изпълнява задачата си, професионалният "чистач" напуска страната часове по-късно през ГКПП Капитан Андреево, твърди свидетелят.


Друга версия гласи, че Легионера е нает от близкия си сръбски мафиот Сретен Йосич, който издал заповед да се ликвидира Главния заради заловена в Испания пратка с кокаин. Криминалистите насочват подозренията си към Легионера, след като откриват пушка "Аншуц" 22-ри калибър, каквато се ползва от биатлонистите. Балистична експертиза доказва, че и Кьоравия, и Главния са застреляни с това оръжие.

Предвид замесените сериозни фигури, представителите на кримиконтингента подозират, че Краси Легионера е очистен веднага след изпълнението на поръчката и заровен на 2 метра под земята. Понеже не се появява с години, съпругата на Легионера - Мария, се развежда с него служебно чрез "Държавен вестник". Двамата имат син, който не пази никакви спомени за баща си. "Ако някога в бъдеще би се свързал с някой от България, това може да бъде брат му или детето му, но за сега това според него е невъзможно", казва астроложката за митичния снайперист.


Брат гълъбар

Заклет гълъбар е по-големият брат на Краси Легионера - Ивайло Станчев. Малко след като обявяват Красимир за издирване, баткото се връща в родния край в Разградско, където се отдава на любимото си хоби - отглеждане на гълъби. "Не поддържам връзка с Красимир, но не вярвам той да е извършил всички тези престъпления, които твърдят", казва лаконично Ивайло.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама