Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8566271 www.bgdnes.bg

Ченгета заливат с дрога Бургас

Наркоферма открита в имот на бивш МВР шеф

Граничар съблича униформата, за да полива марихуана

Ченгета са задържани за отглеждане на марихуана. Това става след среднощна акция на „Вътрешна сигурност” на МВР и на Областната дирекция на полицията в Бургас. Разкритията са направени в Айтос.
Разследващите били впечатлени от супермодерната инсталация, която била внедрена за отглеждането и сушенето на марихуаната. Процесът се ускорявал с невиждани темпове, а наркофермата можела да залее целия пазар в Бургас, съобщава Флагман.бг. По неофициална информация на сайта плантацията била в автоморга на бивш висш полицай, който е собственик на имота. Преди е работел в системата на МВР и е бил началник на сектор „Противозаконно отнети МПС-та” в ОД на МВР в Бургас. Сега той е пенсионер и официално се занимава с частен бизнес.
Тарашът по късна доба в събота срещу неделя се е провел там и в къщата на ексченгето. Там били собственикът, а на място е заловен и действащ граничен полицай от Бургас, чието име все още не е известно, но те не съдействали особено.
Ченгетата от „Вътрешна сигурност” преди време получили информация за случващото се и започнали да наблюдават фермата. От доста време изчаквали и са ударили в най-подходящия момент. Oкaзало ce, чe зaд виcoкитe нaд двa мeтрa cтeни нa бившия oфицeр oт Oбластната дирекция нa МВР в Бургac ca oтглeждaни нaркoтични рacтeния. Мяcтoтo билo прeвърнaтo в ултрaмoдeрнa лaбoрaтoрия зa прoизвoдcтвo на канабис. Нахлулите разследващи дори спипали граничния полицай в плантацията, като вероятно той бил отишъл да полива. Той дошъл след смяна, а униформата си оставил в колата. При акцията пoлицaитe ca ce нaтъкнaли и нa другa интeрecнa нaхoдкa в имота – инcтaлaция зa прoизвoдcтвo нa aлкoхoл.
Все още няма по-конкретна информация за арестуваните и за броя открити растения. Очаква се от „Вътрешна сигурност” да оповестят още данни днес.
Малко преди да стане ясна новината за удара в Айтос, от МВР съобщиха за подобна успешната реализация на служители от сектор „Криминална полиция” при районното управление в Пазарджик. Екипите извършили проверка на къща в близкото до областния град село Главиница. Тя е обитавана от 47-годишен руски гражданин, пребиваващ постоянно на територията на страната ни. В къщата ченгетата установили изградена и оборудвана супермодерна оранжерия за марихуана, както и уреди и приспособления за нейната последваща обработка. Помещението за отглеждане на растенията било обособено в една от нишите на къщата и оборудвано със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, вентилатори, различни торове и добавки към почвата за стимулиране растежа и подобряване качеството на марихуаната. Открити са общо 152 растения в саксии в начален етап на развитие. Те били високи между 10 и 70 сантиметра. В хода на извършените тараши са открити също три старинни монети и керамичен съд, които по първоначални данни са незаконно притежавани от стопанина на имота. Цялата намерена дрога, растения и оборудване са иззети. Мъжът е задържан в ареста на РУ – Пазарджик, първоначално за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство под наблюдението на прокуратурата в областния град.
Откритите растения са в начален етап на развитие

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама