Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8586403 www.bgdnes.bg

Деца искат от Станка Златева да отваря залата

Децата от клуба на Станка Златева искат залата в Сливен да бъде отворена за тренировки. Това разкри легендарната боркиня. 5-кратната световна шампионка също няма търпение да възстанови заниманията със своите наследници, но се съобразява с предписанията.
"Още не е ясно дали ще отворят спортните зали. Ние сме контактен спорт за разлика от леката атлетика - сподели за "България Днес" Станка Златева. - Сутрин ходя на походи с едно от децата. Другите от Спортното училище се готвят онлайн. Скучно им е. Искат да се борим. Виждаме се с тях виртуално, но докато не дадат разрешение, няма как да тренираме."
Двукратната олимпийска вицешампионка няма притеснение, че децата ще се откажат от спорта заради дългата пауза.
"Още са малки - допълни 37-годишната треньорка, известна като Фурията от Крушаре. - Тепърва започват. Далеч са от професионалния спорт. Повечето от родителите искат децата им да тренират нещо. Всичко е до самосъзнание. На тях им е скучно. Питат ме дали ще ходим на море, защото всяка година си правим лагер там."
Елитните спортисти ще трябва да преодоляват психологическа бариера заради отлагането на олимпиадата в Токио за 2021 г.
"Много хора очакваха Игрите. Готвеха се за квотите. Квалификациите бяха спрени точно преди да стартират - припомни Станка Златева. - По-тегаво е за елитните спортисти. Те имат цел, но в един момент тя изчезва. Не знаеш за къде се готвиш. Трябва да поддържаш някаква форма. Нямаш представа какво ще се случи. Който има психика да издържи и по-голямо желание, ще успее."
Станка Златева не спести похвали към женския национален отбор по борба, който всяка година е на много високо ниво.
"Треньорът Петър Касабов работи много добре. Иска да има резултат и дава всичко от себе си - допълни Златева. - С постоянство всичко се постига. Направи добър подбор, който градеше с години. Отборът е прекрасен. Разполага с хубави момичета. Някои са много млади, но вече вземат медали от световно и европейско първенства. Тайбе Юсеин вече е утвърдена и готова. Другите момичета като Мими Христова, Мигленчето Селишка и Биляна Дудова ще постигат резултати."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама