Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8597916 www.bgdnes.bg

Пуснаха Камен Куката

Балбузанов е станал културист зад решетките

Камен Балбузанов-Куката е бил освободен от ареста!
Наскоро спецмагистратите пускат плевенският кримигерой под домашен арест, потвърдиха за "България Днес" от апелативния спецсъд. Така Куката вече е при семейството и най-близките си хора. Балбузанов пусна кадър с красивата си щерка Естел. "Обичам те!", обръща се той към жена си Стела. Двете любими момичета на кримигероя през цялото време го подкрепят на заседанията и се грижат за снабдяването му с храна в ареста.
Последните 3 години Камен Куката изкарва в кауша като подсъдим за шеф на банда за рекет, изнудване и побои. Част от времето прекарва в болницата към Софийския затвор заради здравословни проблеми и камък в жлъчката.
Куката е блъскал яко на фитнес уредите зад решетките и е направил завидни мускули като на истински културист, става ясно от снимка в социалните мрежи. "Егати големите ръки, батка", четкат го аверите. "Куката се завърна!", коментират приятели на плевенския бизнесмен. Той беше закопчан през април 2017 г. Според обвинението бандата е действала от януари 2015 г., като в нея участвали и две длъжностни лица. Това според разследването са обвинителят от Окръжната прокуратура в Плевен Димитър Захариев и Мирослав Минков, който по това време е служител на областното звено "Охрана" към Министерството на правосъдието.
Тежките обвинения не издържат пред първата инстанция. Съдът стига до извода, че Балбузанов не е бос на банда, а организирана престъпна група въобще не съществувала. По време на съдебното следствие се намират доказателства само за това, че Куката е обсебил надуваем детски батут във формата на замък, за което получава 4 г. затвор. Батутът бил разположен в парк "Кайлъка", а през почивните дни го сгъвали. Той е изчезнал от хале, където бил прибран заедно с паднали в него бонбони и солети, както и разклонител и касов апарат.
Балбузанов дори няма обвинения за обсебване, а за кражба, коментират юристите след присъдата. В хода на процеса свидетелите масово се отричат от показанията си пред ченгетата и твърдят, че не си спомнят да са изнудвани и притискани да бъдат охранявани от фирми, близки до Куката. Не са събрани и доказателства бандата да е имала "амбиция да завземе бизнеса с производство на хляб в Плевенско", както твърди спецпрокуратурата. Според защитата думите на свидетелите са манипулирани от полицаите.


Самият Балбузанов отбелязва, че едно от престъпленията, за които е погнат, няма как да го е извършил, защото по това време бил прострелян и седял в инвалидна количка. Въпреки оправдателната част от присъдата плевенчанинът е оставен под стража. Защитата изтъква, че 3-годишният му престой на топло е равносилен на изтърпяване на наказание. Куката е преследван от Темида и по наркоделото на "Чуковете", което се води срещу приближени до Таки. Този процес забуксува след изчезването на двама от подсъдимите. Докато търка нара, Камен Балбузанов записа да учи право.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама