Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8608938 www.bgdnes.bg

Любо Пенев с тефтер като Ван Гаал

Дезинфекцират треньора и играчите, спазват дистанцията

Големият Любо Пенев се завърна в българския футбол без предпазна маска, но с тефтер като на легендата Луис ван Гаал. Ел Голеадор направи открита тренировка с “Царско село”, като чинно си водеше записки не терена. Преди да излезе на терена, Любо бе дизенфекциран от служител на “царете”, а играчите също минаха през задължителната процедура. Пенев води заниманието на 11 от футболистите, а останалите тренираха под наставленията на неговите помощници. Легендата на ЦСКА и националния отбор спазваше стриктно необходимата дистанция от останалите. Любо проведе на светло само 15 минути от заниманието, след което медиите бяха помолени да напуснат. Дебютът на Ел Голеадор начело на “Царско село” ще бъде в контрола срещу бившия му тим “Ботев”, като датата ще бъде определена допълнително. За първи път в заниманието на отбора се включи вратарят Джони Пласид, който изкара две седмици под карантина. Още трима чужденци все още не могат да излизат от вкъщи след прибирането си от Бразилия. Това са Уесли Ната, Лео Фиораванти и Шарлестон.


Пенев ще остане в “Царско село” и за следващия сезон. Новият треньор вече прави планове за лятна селекция заедно с благодетеля на клуба Стойне Манолов. Двамата са приятели от дълги години, а в школата на “царете” тренира и един от синовете на Любо - Никълъс.
“Аз съм работохолик - каза Пенев пред сайта на клуба. - Оцених поканата и в никакъв случай това не е крачка назад. Работя в първа дивизия, работя с добри момчета. Искам да отбележа, че това е в един комплекс с какъвто не разполага нито един отбор в България. Най-важно е да се предпазим от контузии. Взаимотношенията са прекрасни. Аз съм открит човек на диалога. Ние със Стойне се познаваме много добре. Когато си стиснем ръцете и дадем дума документите са излишни. Съжалявам, че нямаме още 6-7-8 мача, за да отидем в друго класиране.

Аз съм оптимист и така го виждам. Такава е ситуацията и трябва да се съобразим. Работим от сега към следващата година. Подготвяме се за този и за другия шампионат, защото ще има малка пауза. Работим по трансферите на футболисти, които искаме да привлечем. Аз съм наблюдавал отбора в не малко мачове. Имали са добри игри и не толкова добри. Каквото зависи от мен ще бъде направено да се надгради.”

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама