Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8609071 www.bgdnes.bg

„Реал” пожела звезда на „Ливърпул”

От „Бернабеу” готови с оферта за нападателя Садио Мане

Ръководството на „Реал” (Мадрид) e подготвило съблазнителна оферта към европейския клубен шампион „Ливърпул” за привличането на Садио Мане. Това е станало, след като от „кралския” клуб окончателно са се отказали да привличат Килиан Мбапе от „Пари Сен Жермен”.
Световният шампион с Франция има договор за още два сезона с „принцовете”. От там дори му предлагат нов договор, според който Килиан ще получава космическа заплата. Това съвсем отдалечи звездата от трансфер на стадион „Сантяго Бернабеу”. Затова и мадридчани вече се оглеждат за нови попълнения в офанзивната мощ.
През този сезон Садио Мане има 26 мача и 16 гола във Висшата лига на Англия. В Шампионската лига пък се разписа два пъти в 8 срещи. Звездата на „Байер” (Леверкузен) Кай Хавертц също е попаднал в полезрението на „Реал” (М). Старши треньорът Зинедин Зидан лично е заинтересован да привлече 20-годишния германец.


В същото време бившият играч на „Саутхямптън” Виктор Уаняма направи интересно разкритие за тогавашния му съотборник Садио Мане. В този клуб сенегалецът бе непостоянен и реализира 25 попадения в 75 мача преди да акостира на "Анфийлд" през 2016 г.
„Бяхме като едно цяло семейство под покровителството на един баща – Маурисио Почетино. Но аз и Мане имахме по-силна братска връзка. В един момент Мане дойде при мен и ми каза: „Здрасти, човече, тези момчета не искат да ми подават топката. Може ли двамата да играем по-често помежду си? Те не искат да отбележа”. Съгласих се и винаги когато получавах топката, му я подавах. Исках да се държа добре с него, защото той е добро и мило момче”, разказа националът на Кения.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама