Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8613456 www.bgdnes.bg

Илиана Раева: Мисията на Наско е да спаси "Левски"

"Наско смята спасението на клуба за своя мисия и карма. Винаги е казвал как "Левски" го е създал и му е дал всичко. Сега клубът има нужда от помощ и Наско е готов да се включи", сподели за читателите на "България Днес" Илиана Раева, съпругата на новия мажоритарен собственик на "Левски" Наско Сираков.
Легендарният нападател ще получи акциите от досегашния шеф в сянка Васил Божков, който обяви това в своята фейсбук страница.
"На Наско няма да му е лесно - добави бившата световна шампионка по художествена гимнастика. - "Левски" е в най-тежкия етап в своята история. От създаването досега. Ужасно състояние! "Левски" трябва да възкръсне на много нива. Не само да оцелее. Наско каза нещо изключително. Мога да го повторя - "Левски" не е създаден да оцелява, а да побеждава. За да го направи, трябва всичко да е на много високо ниво. Преди 16 години, когато Наско се завърна в клуба, каза, че целта му не е "Левски" да е шампион, а да бъде европейски клуб. И го направи."
Според Раева положението в "синия" отбор е много тежко. Самата тя е президент на федерацията по художествена гимнастика, която е една от най-успешните в България благодарение на отличното менажиране и намиране на многобройни спонсори.
"В много голяма степен получаваме средства от министерството на спорта. Всичко, което надграждам от ранга на Световни купи, организация на световно първенство, комфорт на състезатели и треньори, специални хореографии, са допълнителни средства - обясни мениджърските тънкости Раева. - Това може да се прави и за един футболен клуб, но в много по-голям мащаб. "Левски" има едно много силно преимущество. Огромна фенска маса. При правилно ръководене, нещата ще са различни. Това е и световната практика.
Причините за неприятностите в "Левски" са свързани с лошото управление."
"Нещо куца. Получава се парадокс. Сериозни хора бяха начело на отбора. Изсипа се огромен финансов ресурс. Колкото и пари да наливаш, ако нямаш специалисти и верни хора в екипа, нищо не става. Спортът е наука. Изисква изключителна организация с капацитет на всички нива. Не говорим само за собственик, финансист или счетоводител. Става въпрос за спортно-технически директор, за треньори, за методика на работа. Колкото и пари да имаш, щом не печелиш мачове, а навън се вижда как не си дорасъл за Европа, значи има проблем."
Раева припомни как при предишен престой в клуба на Наско Сираков като ръководител при "сините" тимът е постигнал това, което в момента "Лудогорец" прави.
"Левски" също имаше големи приходи, когато влезе в Шампионската лига и Лига Европа. Продадоха се млади футболисти, които са кадри на детско-юношеската школа. Правеха се приходи от билети и артикули. Това беше факт, когато Наско и Мъри бяха в клуба - подчерта Раева. - Единственото спасение на "Левски" са феновете. Оттам насетне трябва да видим правилно ръководене на клуба във всичките аспекти."

Сираков чака официалната промяна

Наско Сираков ще изчака официалната юридическа промяна на собствеността преди да прави планове за бъдещето на клуба. Той публикува кратко изявление, с което прие получаването на акции.
"Изказвам своите благодарности към многобройните ни фенове, към всички левскари, към моите верни приятели и съмишленици за мощната подкрепа, която получих след обявяване на решението ми, че съм готов да получа акциите. Също така изказвам своите благодарности към г-н Божков и г-н Попов!", сподели Наско Сираков.
Самите акции се намират в касата на клуба на стадион "Георги Аспарухов". Към тях е джирото с получател Бойко Борисов. Очаква се да бъде съставен нов документ за предаване на документите на собственост от мажоритарния собственик Георги Попов към Наско Сираков. Вероятно това ще се случи във вторник, когато е първият работен ден. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама