Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8617558 www.bgdnes.bg

Сираков получава акциите на „Левски" до края на следващата седмица?

Наско Сираков ще получи акциите на „Левски" до края на другата седмица, увери мажоритарният собственик на футболния клуб Георги Попов в интервю за bTV.

Вчера Васил Божков обеща да прехвърли мажоритарния пакет от акции на “Левски” на Наско Сираков. Някои обаче се усъмниха отново в искренността на действията му, след като точно преди това има едно изречение, свързано с премиера Бойко Борисов. Според опитни филолози може да се сметне, че отново премиерът трябва да даде разрешение за трансакцията..

Реклама

Сега, по думите на Георги Попов, Борисов трябвало изрично да откаже претенции към акциите на футболния клуб.

„За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те са все още негови. При негов отказ, те ще се върнат при мен. Отказът може да бъде мълчалив отказ“, каза пред Попов.

С други думи, Борисов може и да не отговаря на писменото запитване от „Левски". „Ние сме го питали, в рамките на няколко дни, дали ще се разпореди с тях. Ако не се разпореди, ще джиросам акциите на г-н Наско Сираков“, обяснява Попов.

И отговаря на въпроса кога фактически ценните книжа ще попаднат в ръцете на Сираков: „Реалистично е до края на другата седмица те да бъдат в София при господин Сираков.“

Георги Попов е оптимист за бъдещето на „Левски“, не само заради амбицията на Сираков да стане новият силен човек на „Герена“: „Не е само Наско Сираков. Той има подкрепата на феновете. И считам, че има достатъчно разумни хора в нашето общество и ще се смени, както те искат, моделът на управление, на финансиране. И самата структура на футболния съюз“.

„Не съм имал честта и удоволствието, но го поздравявам за смелостта и отговорността, която поема. Искам да поздравя всички с утрешния празник. Културата е нещо, на което ние разчитаме. Благодарение на нея сме оцелели във вековете. А също така да използвам и повода за двойния празник – 106-та годишнина на клуба. И да помоля всички с дружни усилия да се борят за неговото бъдеще.“, завърши Попов.

Реклама
Реклама
Реклама