Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8622849 www.bgdnes.bg

Кандидат-кметица се снима за "Плейбой"

Преоткрих се като еротичен модел, разкрива Диана Габровска

Снимки: Диляна Флорентин, "Плейбой"

Кандидат-кметицата на Момин проход Диана Габровска се снима за "Плейбой". Седем месеца след като в нета се разпространиха нейни голи снимки, Диана стана корица на еротичното списание за 18-ата му годишнина.

"Аз съм класическа "работеща домакиня", грижеща се за къща с трима мъже и двор, помагам на съпруга си в бизнеса, а това че се преоткрих като еротичен модел, а и "Плейбой" ме харесаха. И мен, и цялата история около мен, само прави живота ми по-интересен и вълнуващ и доказва максимата, че това което не ни убива, ни прави по-силни", споделя пред "България Днес" Габровска броени дни след като еротичните кадри в "Плейбой" станаха факт.

Реклама


Диана е удовлетворена от фотосесията и е категорична, че се е докоснала до един абсолютно нов свят.


"И благодарение на Слав, Хубен и Диляна Флорентин, които са изключителни професионалисти и умеят да търсят и откриват красотата дори в най-тривиалните сюжети, за мен бе незабравимо изживяване. Едва ли ще направя кариера на еротичен модел, но искам да покажа на останалите работещи майки, че трябва да се поддържат красиви, да имат самочувствие и че са неудържимо привлекателни дори в територии, които уж са запазени за 19-годишни момичета, както се смята за "Плейбой", допълва пред вестника Диана, която е майка на двама синове.


Кандидатиралата се за кметица на живописното градче Момин проход жена споделя, че еротичните кадри, с които бе атакувана дни преди местния вот през октомври, са разпространени от зложелател, след като дала лаптопа си за ремонт, а те били вътре.


"Моите снимки са правени от съпруга ми в опит за еротична фотография, което е художествен жанр. Осъдително е, че подобни неща могат да се използват като политическо оръжие. Ако в любовта всичко е позволено, то в политиката не трабва да е така, защото тя уж проповедва себе си като морал, като общностни закони. Който посегне към такова "оръжие", сам доказва, че е недостоен да се занимава с политика и публични дела", категорична е Диана Габровска.


Политиката никога не е изкушавала корицата на "Плейбой". "Репих да се кандидатирам за кмет с идеята, че може да помогне на общността да живее по-добре, по-умно да харчи малкото пари, които се отпускат за общински дейности. Общината да се самоорганизира по-добре в подкрепа на мястото, на хората в него, уникалната природа и най-вече - децата на Момин проход, които растат на невроятно красиво място и заслужават не само родителската обич и грижа, но и грижата на цялата общност. Защото те са бъдещето на мястото, а не софиянци, които един ден ще го преоткрият и ще почнат пак да си строят вили там, както са привили някога софийските интелектуалци - между Първата и Втората световна война", казва Диана.


Малко след изтичането на голите снимки и видео с еротични сцени лидерът на "Воля" Веселин Марешки защити Габровска в парламента с думите, че "политици в парламента имат много по-гнусни записи". "Моите записи не са гнусни! Не се нуждая от такава защита, не се нуждая от никаква защита, защото нищо лошо или престъпно не съм направила. Напротив - престъпници са онези, които разпространиха тези снимки без мое и на съпруга ми знание и съгласие. За жалост поне до момента те остават ненаказани, защотото полицията не успява да ги намери. Но то си е за тях, има всемирна справедливост и един ден ще им се върне", вярва в справедливостта Габровска. Диана е убедена, че Бог ще съди виновника.

Реклама


"Сигурна съм, че не е получил щастие от това. Защото не можеш да си истински щастлив, ако градиш своето щастие на нещастието на друг! Хубаво би било полицията да ги намери, но не защото искам отмъщение, а за да се стреснат други, на които би им хрумнало да използват лична информация по подобен начин", спооделя пред "България Днес" моделката.


След разразилата се сага с еротичните кадри много близки хора променят отношението си към Диана. Някои спират да вдигат телефона си, други избягват комуникация и срещи.


"Това само докава, че думата "близък" не означава родствено или физическо измерение, а нещо много повече, както и селянин, което отдавна не е географско понятие, а състояние на духа поне за някои", размишлява Габровска, която продължава да живее в Момин проход със семейството си.


"Не виждам причина, поради която трябва да бягаме и да се местим в друго населено място! Не съм направила нищо лошо никому, няма от какво да се притеснявам и срамувам", допълва тя.


Диана е категорична, че е начисто и със съвестта си, и със съпруга си.
"Всеки, който има нечисти помисли, сам се трови с тях. Може да се каже по-скоро, че използвам възможността да се позабавлявам с тази сесия в "Плейбой", да покажа на майките и работещите жени в моята красива възраст, че всичко е прекрасно, когато си смел и се изправиш пред света така, както си дошла на него: "гола, нахална и млада", както пее поетът Михаил Белчев в песента "Не остарявай любов", съблича още душата си Диана пред "България Днес".


Габровска споделя, че един ден с усмивка и дори с гордост ще разказва и показва на синовете си всичко, през което е преминала.


"Ще ги науча да са честни със себе си и околните. Да вярват в постъпките си - тогава нищо не може да ги съкруши. Че съм едно средностатистическо момиче, което, поставено в необичайна ситуация, се справя както може. Така както са ме възпитали родители ми, които много обичах, както усещам правилното и неправилното", казва Диана Габровска, която седем месеца след като еротичните снимки сриват живота й, звучи и изглежда по-боеспособна, по-устойчива и по-борбена.

Излязох по-силна

- Г-жо Габровска, успяхте ли да се отърсите след скандала с голите снимки седем месеца по-късно? През какво преминахте?
- Излязох по-силна и калена от тази битка, разбрах кои са хората, които са истински до мен и на които мога да разчитам. Семейството ми се сплоти още повече и е по-здраво от всякога.


- Плач, безсъние, депресия - връхлетяха ли ви тогава? Как превъзмогнахте осъдителните погледи и коментари на хората в Момин проход?
- Сега вече гледам със смях на всичко, но тогава беше наистина тежко и имаше от всичко, и плач, и безсъние, и депресия. А и градчето е мъничко, и както всяко малко населено място, то е малка, патриархална общност, хората се познават и трудно приемат "модерности", но благодарение на семейстовото ми успях да се справя и превъзмогна всичко.


- Имахте ли проблем с намирането на работа?
- Не!


- Как понесе семейството ви всичко това? Съпругът ви как реагира?
- За щастие той има чудесно чувство за хумор. И все пак не ни беше никак леко, но благодарение на силната връзка помежду ни, обичта и подкрепата се справихме и преодоляхме цялата ситуация.

Реклама
Реклама
Реклама