Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8631812 www.bgdnes.bg

Мето Илиенски с тайна жена

Босът на ВИС-2 имал друг брак, преди да залюби красивата Яна

Завещава й част от имотите си, дори резиденцията в Бояна

Два, а не един брака е имал легендарният бос на ВИС-2 Методи Методиев - Мето Илиенски, разкриха пред "България Днес" източници от подземния свят. Наред с официалната си вдовица Яна Методиева Мето е имал и предишна съпруга. Тя е средна на ръст брюнетка с пищен бюст на име Даниела.
Твърди се, че първата съпруга на боса е негова ученическа любов, с която Илиенски има дълга връзка. Следва брак, но в крайна сметка двамата се развеждат. Въпреки това Мето остава привързан към Даниела и дори й приписва част от имотите си. Сред тях е и баровската му резиденция в столичния квартал Бояна, която струва милиони.
Към днешна дата голяма част от имотите, наследени от Даниела Методиева, все още са нейни. Сред малкото продадени е магазин в центъра на София. Негов купувач е иракчанин, който в миналото е съдружник на Мето Илиенски. Неговото име се появява в две разработки на контраразузнаването - "Араби" и "Лиани", а в подземния свят той е сочен за наследник на убития Филип Найденов-Фатик.
След като се разделя с Мето, Даниела започва да се занимава със самостоятелен бизнес и върти успешна търговия. Години по-късно босът се жени за втората си съпруга Яна. Той е плътно с нея до деня, в който изчезва. Тъй като Яна е втора жена на безследно изчезналия бос, тя и дъщеря й успяват да наследят голяма част от богатството на висаджията. По молба на Яна Методиев е и официално обявен за мъртъв. Това стана с решение на Софийския районен съд от 2010 г., който обявява за наследници на боса съпругата му Яна и дъщеричката им Мина.


Соченият за финансов мозък на ВИС-2 Методиев е в неизвестност от 29 ноември 2003 г. След среднощно обаждане по телефона Илиенски излиза от дома си за спешна среща. Обещава на близките си да се върне до няколко часа. Вместо с обичайната си охрана Методиев изрично настоява да бъде сам. Потегля в неизвестна посока с чакаща го отвън кола и повече никога не се появява.
След продължилата години наред съдебна сага вдовицата Яна успява да придобие малка част от наследството на съпруга си. Сред активите са две от официалните фирми на Илиенски и апартамент в известната като "колумбийското посолство" кооперация на столичната ул. "Александър Пушкин". Впоследствие вдовицата препродава апартамента на футболиста Даниел Боримиров.
За останалите имоти, прилапани през годините от Методи Методиев, вдовицата му Яна няма права. Оказва се, че малко преди да изчезне, Мето Илиенски успява да се разпореди с другите си имоти в София. Част от тях са продадени на негови близки. Включително и апартамент, купен от майката на нашумелия тези дни Иво Масларов, свързан с убийството на фараонката Станка Марангозова.
Докато бе жив висаджийският бос, баровската къща бе едно от най-охраняваните места в София. Двата изхода около имота денонощно бяха блокирани от десетки яки момчета. Те патрулират въоръжени с автомати по улицата пеша и с автомобили, представяйки се за приятели на Методиев. Всяка кола или пешеходец, имали неблагоразумието да минат по улицата, безцеремонно са спирани. През нощта минувачите са осветявани с мощни фенери.
Мерките за сигурност се затягат още повече, когато босът излиза по работа навън. На всяко кръстовище, през което преминава "ескортът" на Илиенски, има предварително спрял автомобил, който се включва към неговите луксозни лимузини.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама