Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8631951 www.bgdnes.bg

Падат постановките на Стоянка Мутафова

"Госпожа Стихийно бедствие", "Скакалци" и "Столетие мое" няма да се играят до края на сезона

След кончината на голямата актриса Стоянка Мутафова постановките, в които последно играеше в Сатиричния театър "Алеко Константинов" - "Госпожа Стихийно бедствие", "Скакалци" и "Столетие мое", няма да се играят повече.
"С кончината на Стояна дойде краят на култовото представление. Всичко приключи завинаги. Като Мутафова няма втора, няма и да има. Четох, че дъщеря й Мария щяла да влезе в образа на Олга. Не мисля, че е редно да става така. Пък и доколкото познавам Муки, едва ли ще заеме мястото на майка си. 25 години играхме "Госпожа Стихийно бедствие" при препълнени салони, направихме 1221 срещи с публиката. В началото Стояна имаше вътрешна съпротива към този спектакъл, но е факт, че той стана емблематичен за нея", сподели актьорът, който е и режисьор на постановката - Николай Атанасов-Шуши.
Заедно с него и Ирен Кривошиева Стоянка бе на сцена почти до последно, преди да си отиде. Бъдещето на другите две постановки - "Столетие мое" и "Скакалци", също е неясно. Когато голямата актриса се разболя, в "Скакалци" влезе нейната дубльорка - не по-малко талантливата Добрина Гецова.

Реклама


"Много съм щастлива, че Стоянка сама ме избра да играя в постановката на нейно място. За мен бе чест", сподели пред вестника актрисата от Сатиричния театър.

В постановката "Скакалци" отдавна вече не играе и Димитър Рачков. Слуховете пращат талантливия комик в Народния театър от следващия сезон. Театралът ще се завърне на сцената на първата ни трупа с някой от мащабните проекти на Народния театър, посветени на патрона Иван Вазов. Тази година се навършват 170 години от рождението му. В една от трите постановки на Иван Вазов ще играе и Рачков. Това са - "Нова земя" във версия на Юри Дачев и Бина Харалампиева, "Двубой", обмислян от Мариус Куркински, и "О, ти, която и да си" по стихове, писма и спомени на писателя, с режисьор Бойка Велкова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама