Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8645917 www.bgdnes.bg

Остров Бали въвежда нови мерки заради коронавируса

Индонезийският курортен остров Бали въвежда нови мерки, след като започна да облекчава ограниченията, въведени заради коронавируса, съобщиха днес властите, цитирани от ДПА.

Зам.-губернаторът на Бали, Тжокорда Ока Арта Ардана Сукавати каза, че островът въвежда ограничения за пристигане и отпътуване, въз основа на определени критерии.

Реклама

На острова могат да идват дежурни представители на властта, хора от частния сектор, извършващи дейности по ограничаване на заразата, лица с тежко болни или починали роднини, жители на Бали, които са връщат от работа или от обучение зад граница, съобщи БТА.

Въпреки че броят на заразените на Бели е нисък в сравнение с други региони на Индонезия, сме свидетели на всекидневното увеличаване на случаите, каза Сукавати.

Пристигащите със самолет или по суша трябва да разполагат с комплект документи, включително здравно удостоверение, че не са заразени, и да носят маска на обществени места, което в момента е задължително за всички.

Тази мярка е с оглед ограничаване на предаването на заразата на местно ниво, което продължава да се случва, посочи Сукавати.

Индонезия регистрира днес 700 нови случаи, с които общият им брой в национален мащаб достигна 1613, а още 40 болни са починали, съобщи представителят на здравното министрество Ахмад Юрианто.

На остров Бали са установени 465 заразени, а днес новите случаи на острова са десет.

Реклама
Реклама
Реклама