Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8646018 www.bgdnes.bg

Изчезна мъжът на Гергана Полежанова

След като моделката стана ревизор в НАП

Издирват бившия волейболен национал Николай Данкинов, не се появил на дело за данъци в спецсъда

Мъжът на бившата топманекенка Гергана Полежанова - Николай Данкинов, който е екснационал по волейбол, е обявен за издирване! Това става ясно от определения на спецсъдилищата, научи "България Днес".
Данкинов е клиент на Темида от 2014 г. Той е подсъдим заедно с още 13 души по дело за данъчни престъпления. След прекъсването заради пандемията магистратите насрочват заседание за 19 май. На уречената дата пред съдия Стоян Тонев от спецсъда не се появяват Николай Данкинов и съпроцесникът му Емануил Гарвански. Гарвански държи дружеството "ЕМГ Комерсиал", което е представител на полската фирма "Маспекс", произвеждаща соковете QUEENS. Преди години босът се показа в София с "Трабант", украсен със стотици капачки от натуралния сок.

Реклама


Съдията по делото проверява, че двамата подсъдими са били редовно призовани чрез адвоката си. Понеже не се сочи уважителна причина за неявяването им, магистратите изменят най-леките им мерки за неотклонение подписки в задържане под стража. Процедурата включва изискване на справки дали изчезналите подсъдими не са задържани в арестите и дали не са напуснали страната. Данкинов и Гарвански са обявени за издирване, а до момента не е постъпила докладна от полицията да са открити, съобщават за вестника от Специализиразния наказателен съд.
Защитникът на двамата бизнесмени обжалва решението, с което те трябва да бъдат пратени зад решетките. Съдия Емилия Петкова и колегите й от апелативния спецсъд потвърждават определения арест и отхвърлят жалбата за спиране на решението. "България Днес" опита да се свърже с Николай Данкинов, но той не отговори на позвъняването.
Спецпрокуратурата е погнала съпруга на именитата моделка Полежанова заради фирмата "Кей Дифужън Спорт" ООД. Според обвинението в периода ноември 2007 - април 2008 г. като отговорно лице Данкинов е удостоверил неверни данни в справки декларации по Закона за ДДС пред органите на приходите чрез упълномощената Милена Виденова, като си е спестил 24 686 лв. данъци. Другото му обвинение е за данъчни фактури, с които са удостоверени фиктивни доставки от три дружества на стойност над 123 хиляди лева.
Емануил Гарвански е подпукан, че фирмата му "ЕМГ Трейдинг" ЕООД е избегнала 102 хиляди лева данъци между 2007 и 2009 г. За данъчни престъпления са изправени пред Темида още Георги Евлогиев, Валентин Савов, Ели Стоянова и Уляна Шейнова. Заедно с тях на подсъдимата скамейка е изправен Огнян Милчев като тартор на престъпна група за данъчни престъпления. Като участници в нея са обвинени Георги Илиев, Томи Романов, Еленко Стоянов, Захари Танев, Михаил Георгиев, Николай Петков и Таньо Танев.
Поредното заседание на столичната ул. "Черковна" е насрочено за след няколко дни, като тогава ще стане ясно как ще действат магистратите заради липсата на Данкинов и Гарвански.
Пловдивчанинът Николай Данкинов, бивш младежки национал по волейбол, и топмоделката Гергана Полежанова се влюбват от пръв поглед на купон при приятели. "Той от самото начало вярваше, че ще се ожени за мен и ще имаме деца. Аз обаче имах нужда от няколко седмици, за да стигна до това прозрение", признава тогава красивата брюнетка. По това време бившият играч на "Спортинг", "Бенфика" и "Поатие", менажира фирма, която е представител на известни спортни марки за България.
На кариерата на Полежанова могат да завидят доста манекенки. Тя е сред най-търсените и успешни родни красавици зад граница. Нарежда се до фаворитките на покойния Джанфранко Фере и на фешън краля Джорджо Армани. Участва в ревюта на "Диор", "Ескада", "Рокобароко", блести върху кориците на "Ел" и "Вог". Престижното списание "Таймс" я определя за най-проспериращата българка.
В последните години успешната моделка заменя подиума, за да се впусне в дебрите на държавната администрация. За близките й не е тайна, че хубавицата е надарена и с изключителна интелигентност. Тя е и единствената манекенка, която е член на МЕНСА. След като зарязва моделството, решава да се изявява на по-сериозно поприще. През 2013 г. се явява на конкурс и успява да пребори конкуренцията за длъжността ревизор В Софийската териториална дирекция на НАП.
Малко преди това красавицата признава, че би работила като администратор или организатор на работния процес в частна фирма. По същото време тя участва като съдружник в няколко фирми със съпруга си. По ирония на съдбата съпругът на ревизорката сега е издирван тъкмо за данъчни далавери.


     Бивш съдружник с Любо Ганев

Николай Данкинов е бивш съдружник с волейболната легенда Любо Ганев. Преди години двамата се занимават с внос на спортни стоки.

След като се разделят, Любо Ганев предлага екипи на различни отбори от името на фирмата "Кей Дифужън", като се разграничава от фирмата на Данкинов "Кей Дифужън Спорт".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама