Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8647923 www.bgdnes.bg

Търсите да купите качествена земя? Вижте в сайта на „Агрион“ advertorial icon

Компанията пуска дигитална платформа за търговия с ниви

Искате да купите качествена земеделска земя? Вече можете да го направите онлайн, без да се налага да търсите брокери или да обикаляте запустели селски ниви.

Предложението е на най-голямата компания в поземлените отношения „Агрион“. Дружеството пуска изцяло нова дигитална платформа за търговия със земи www.agrion.bg.

През сайта могат да се купуват качествени земеделски земи, а голяма част от стъпките по закупуването им могат да се правят от вкъщи.

Очаква се скоро през портала да се предлагат и допълнителни услуги.

Имотите, които се предлагат на сайта на „Агрион“, са на територията на цялата страна, като най-голям интерес предизвикват тези в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, София. За терените край морето и в планините наддават и частни инвеститори извън земеделския сектор. Сред особено апетитните парцели изпъкват тези с площ над 20 дка, подходящи за различни земеделски култури.

Тази, които имат желание да изберат качествена земя от сайта на „Агрион“, могат да разгледат имотите в секцията www.agrion.bg/buy/. Следващата стъпка е да се свържат с експертите на компанията. Заявката може да бъде подадена онлайн, по телефона, чрез националния номер 08001166 или през системата за чат на живо на сайта. Експертите на „Агрион“ са на разположение за обстойна консултация за сделката.

„Земеделието се нуждае от иновации, за да посрещне бъдещите предизвикателства, свързани с изхранването на населението на планетата, защото делът на обработваемата земя не се увеличава. Бъдещето на хранителните ресурси зависи от развитието на устойчивото земеделие. Затова новите модерни технологии ще дадат възможност за повече производство на по-качествена храна от обработваемата земя, с която разполагаме“, коментират от компанията.

„Най-важното, което трябва да кажем на нашите партньори и клиенти е, че „Агрион“ продължава да работи усилено за тях. За още по-голямо тяхно улеснение вече предлагаме и възможността да купят земя почти изцяло по дигитален път. С всяка изминала година клиентите ни стават все повече и повече, тъй като сами се убеждават, че услугите на „Агрион“ са честни и прозрачни. Интересът е огромен и сме доволни, че все повече хора, които се интересуват от земеделие, избират „Агрион“ за партньор“, посочват от дружеството.

Досега практиката показва, че оферти подават основно фермери и арендатори, които имат сериозни намерения за увеличаване и окрупняване на имотите си.

Покупката на земя е отлична възможност за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, категорични са агроекспертите. Комасацията увеличава производителността и намалява разходите. Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което е предпоставка за увеличаване на добивите и за развиване на селско стопанство с висока добавена стойност.

Окрупняването на терени помага и за формирането на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните имоти е доста по-висока от средната за даден регион, дори и да се сравняват терени от едно и също землище, обясняват експертите в бранша.

Именно това е водещият мотив на тези фермери и собственици на земя, които търсят „Агрион”.

Не липсва интерес и от други инвеститори, които имат сериозни доходи и искат да ги вкарат в печеливши активи.

Реклама
Реклама
Реклама