Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8651344 www.bgdnes.bg

19 нови случая на COVID-19 у нас, четирима са починали

Към момента в България са регистрирани 2538 случаи на новия коронавирус. 1271 са активните случаи. Излекувани са вече 1123 лица. 19 са новите случаи на COVID-19, 9 от тях  в болница.

Влизаме в етап на угасване на епидемията, но въпреки това не трябва да се намаляват броя на тестовете. Така можем да хванем клъстъри, съобщи проф. Тодор Кантарджиев. 

Реклама

В Ямбол новите случаи на COVID-19 са 9. 9 жени, 9 мъже и 1 дете на 14 г. Бременна жена също е заболяла, но коронавирусът не е опасен. В утробата на майката детето е защитено, каза проф. Кантарджиев. Лицата-медицински служители, при които е потвърден COVID-19, са 259. Установен е нов случай на медицинска сестра в Сливен.

В Пета МБАЛ-София е починал мъж на 78 г. Няма данни пациентът да е страдал от придружаващи заболявания. В Сливен е починал мъж на 78 г. с диабет и исхемична болест на сърцето. В УМБАЛ Стара Загора е починал 62-годишен мъж, който е имал аденом на простатата. Последният съобщен смъртен случай е на жена на 66 г. от Пазарджик, която е била на лечение в Пловдив и там е издъхнала. Пациентката е страдала от диабет.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама