Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8652459 www.bgdnes.bg

Гръцкото правителство публикува правилата за плажовете

Гръцкото правителство обнародва днес наредба, която определя правилата за предотвратяване на разпространението на новия коронавирус на организираните плажове с оглед на началото на новия туристически сезон, съобщи АНА-МПА.

Позволява се предлагането на напитки като кафе, сокове и др., но остава забраната за озвучаване с музика, организиране на събития и използването на баровете за престой на клиентите. Позволява се сервирането само на напитки и пакетирана храна на плажа. Заведенията, които нарушават отраниченията, са заплашени от глоба от 5 хиляди до 25 хиляди евро и затваряне от 15 до 20 дни, предава БТА.

Реклама

Максималният брой на плажуващите се определя на 40 души на 1000 квадратни метра, а минималното разстояние между центровете на чадърите - на 4 метра. Разстоянието между отворените чадъри трябва да бъде поне 1 метър между периметрите на сенниците им.

Под всеки чадър може да има максимум два шезлонга, освен в случаите на семейства с непълнолетни деца. Между шезлонгите под различни чадъри трябва да има мининум 1,5 метра.

Не се позволяват колективни спортове, които предполагат физически контакт. /

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама