Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8661530 www.bgdnes.bg

1000 лв. глоба за травестит

Мъжка проститутка се размина със затвор

Пътувал всеки ден от родната Перущица до работното си място на гарата в Пловдив

Хиляда лева глоба наложи съдът в Пловдив на мъж, който предлагал сексуални услуги в района на Централна гара в Пловдив. Обвиненият се разкаял пред магистратите и проявил критичност към извършеното. Той изразил пълна готовност да промени поведението си. Събраните по делото доказателства сочели, че има извършено престъпление от страна на обвинения, но магистратите решили да го освободят от наказателна отговорност. Така се стигнало до налагането на глоба от 1000 лв., тъй като до този момент травестит не бил осъждан или освобождаван от наказателна отговорност, съобщава сайтът Plovdiv24. За такова престъпление законът предвижда до 2 г. затвор.

По време на делото станало ясно, че подсъдимят многократно е залавян от полицията да предлага платени сексуални услуги на гарата в Пловдив. Той всеки ден пътувал от родната си Перущица до работното си място на пловдивската жп гара. След всяко залавяне на травестита били съставяни предупредителни протоколи.
За първи път той бил спипан от ченгета на 20 януари 2018 година по време на спецакция. Тогава пред ченге мъжката порститутка признал, че извършва сексуални услуги срещу възнаграждение. През лятото на същата година двама полицаи пак спипали "жрицата" в работен процес. Той вече бил известен на ченгетата, тъй като многократно го били виждали да отправя недвусмислени подканящи жестове спрямо преминаващите водачи на автомобили и пешеходци.
Следващият сблъсък на травестита с органите на реда станал през нощта на 25 януари 2019 г. Пред униформения служител на реда той обяснил, че бил излязъл в района, за да предлага сексуални услуги срещу заплащане. Резултатът бил поредният предупредителен протокол. През пролетта на същата година същият полицай спипал обвинения, а той обяснил на ченгето, че пристигнал от Перущица, за да предлага сексуални услуги срещу заплащане. Посочил и конкретна тарифа в зависимост от вида и екстрите на сеанса, който клиенът е поискал от него. За пореден път бил съставен протокол за предупреждение. На 26 септември 2019 г. обвиняемият бил задържан в сградата на пловдивското Второ районно управление. При извършения личен обиск сред вещите му били намерени сутиен, перука, 5 презерватива, гримове и други нужни за работата атрибути. На 8 декември 2019 г. обвиняемият получил пореден протокол за предупреждение, с предписание да не извършва действия, противни на добрите нрави, като проституира в района на Централна жп гара - Пловдив. Три месеца по-късно дежурният по управление във Второ районно извършвал обход в района на гарата. Травеститът отново бил спипан там и отведен в полицията. Пред ченгетата обяснил, че от години пътува от Перущица до Пловдив, за да предлага платени сексуални услуги, като му разяснил и подробности относно тарифата си. Последвало привличането му като обвиняем, а впоследствие и дело в съда, който налага глоба от 1000 лв. на травестита. Решението не е окончателно и може да бъде протестирано и обжалвано пред по-горната инстанция.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама