Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8662630 www.bgdnes.bg

Добрин Гьонов: Сливане с ЦСКА-София е невъзможно

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов заяви, че обединение с отбора ЦСКА-София никога не е било възможно. Така от новия сезон в елита ще има два отбора с еднаква абревиатура.

„Тръгнахме от най-ниското ниво с ясната идея да следваме примера на „Рейнджърс”, „Парма” и т.н. Не сме взимали чужди лицензи, не сме се сливали. Не може да имаме обединение с този отбор ЦСКА-София. Ако феновете решат, могат и те да станат собственици. След това дори могат да изберат г-н Гриша Ганчев за президент на ЦСКА 1948. Това обаче няма да има нищо с отбора на „Литекс и ще бъде един чист клуб“, отсече Гьонов.
„В нашия клуб работим усърдно върху селекцията от пет-шест месеца. Още преди да влезем в Първа лига се бяхме разбрали с голяма част от футболистите. На този етап ще има място за малки промени до зимата. Нашата селекция продължава да бъде отворена, следим и разговаряме с футболисти“, заяви клубният шеф.
„Най-справедливо беше да се доиграе Втора лига. Сега щеше да ни бъде по-лесно да бъдем в ритъм за влизането в елита. БФС взе решение да прекрати първенството, което ми се струваше най-разумно в случай, че не можеше да се доиграе“, каза още Добрин Гьонов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама