Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8662638 www.bgdnes.bg

Хубчев хвърля национал срещу „Лудогорец“

Славчев е напълно възстановен, излиза титуляр

Симеон Славчев ще направи официалния си дебют като титуляр за „Левски“ срещу „Лудогорец“ днес. Двубоят от 25-ия кръг на Първа лига е на „Герена“ от 21,00 ч.
Националът е напълно възстановен след операцията на счупен пръст на крака, която претърпя. Тя стана наложителна, след като се появи в игра като резерва срещу ЦСКА-София в първия мач от пролетния дял на първенството. Тогава Славчев влезе макар да не бе готов и усложни травмата си. Последва операция, която го извади от терените за около четири месеца.


Една от звездите на „сините“ успя да се възстанови по време на прекъсването заради пандемията от коронавирус. Той вече е здрав и ще заеме мястото си в халфовата линия на „Левски“ за дербито днес.
Треньорът Петър Хубчев има само една въпросителна около състава за двубоя с „Лудогорец“. Тя е дали Деян Лозев или юношата Ивайло Найденов да замени наказания и невъзстановен капитан Живко Миланов. Първият започна като титуляр в контролата с „Витоша“ (3:1). Найденов се включи значително по-добре като резерва. Той дори асистира за един от головете в полза на "сините“.
Миланов претърпя лека хирургическа интервенция по време на паузата във футбола. Лекарският щаб на „Левски“ прави всичко възможно да го вдигне за първия мач с „Локомотив“ (Пд) от полуфиналите за Купата на България. „Сините“ гостуват на „черно-белите“ във вторник от 20,30 ч. До момента защитникът все още не тренира пълноценно. Той прави процедури на „Герена“ и се подготвя по специално изготвена програма.
Освен него аут за двубоя с шампионите днес са още двама футболисти - Кали Тиам и Дени Алар, които са наказани. По време на паузата „Левски“ се раздели и с един от досегашните си титуляри – Нуно Рейш. Неговото място в центъра на отбраната ще заеме Янис Каргас, който ще си партнира с Холмар Ейолфсон.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама