Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8715818 www.bgdnes.bg

Бягаща пътека- най-доброто кардио в домашни условия

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие!

Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях.

Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве.

В наши дни, обаче, повечето хора не разполагат с достатъчно време, за да се упражняват на открито. Това не трябва да бъде причина да се откажете от спорта!

Ако нямате време или възможност да излезете на джогинг, съветваме Ви да си вземете бягаща пътека от Спортен склад бг. Пътечката е кралицата сред фитнес уредите и е идеална за хора, които искат да горят мазнини, да станат по-издръжливи, да поддържат добра форма и да са здрави. Може да разчитате на този уред винаги и да тренирате по всяко време на деня, дори когато гледате телевизия.

В тази статия ще Ви представим кои са най-големите ползи от тренировките на бягаща пътека.

Полза №1: Здраво сърце

Сърцето е най-важният мускул в тялото и се нуждае от упражнения, за да остане в добра форма. Бягащите пътеки са най-ефективните уреди за хората, които започват фитнес пътуването си, защото са лесни за използване и са много ефективни.

От една страна, редовните кардио упражнения помагат да се увеличи силата на сърцето Ви и циркулацията на кръвта в тялото. Това всъщност означава, че мускулите ви получават повече кислород, като по този начин можете да работите по-усилено за по-дълго време.

Друга полза за сърцето, която получавате от упражненията върху бягаща пътека, е, че се намалява лошият холестерол и се повишава добрият.

Повече фитнес уреди вече се предлагат с пулсомер, който Ви позволява да следите внимателно сърдечната си честота.

Полза №2: Психично здраве и мотивация

Тренировките на бягаща пътека помагат на мозъка Ви да функционира по-добре, а Вие да се чувствате много по-щастливи. Първата причина за това е, че бягането и кардио упражненията, като цяло, карат мозъкът Ви да отделя повече количество ендорфини. Това са химични съединения, които Ви карат да се чувствате истински щастливи. Следователно упражненията на бягаща пътека у дома могат директно да допринесат за облекчаване на депресията и тревожността.

Полза № 3: Изграждане на мускули

Тичането по наклон на бягаща пътека изгражда мускулите, като натоварва различни мускулни групи. И не става въпрос само за мускулите на краката Ви, но и тези на ръцете, а дори и коремните. Препоръчваме Ви да започнете със скорост, която отговаря на бързо ходене – около 5-6 км/ч, и постепенно да вдигнете наклона до 5-7%, като поддържате темпото си.

Полза №4: Отслабване

Тренировките на бягаща пътека са страхотни, защото може да ви помогнат да отслабнете доста бързо. С помощта на този фитнес уред може лесно да изгорите 100 калории за всеки изминат километър. А ако искате да намалите драстично теглото си, хубаво е да бягате с пълна скорост, под наклон и да добавите сериозно ниво на интензивност към тренировката си. За ефективно изгаряне на мазнини, експертите препоръчват да се тренира между 40 минути и 1 час, като в този интервал се изгарят между 300 и 700 калории. Ако сте начинаещ, съветваме Ви да започнете с 20-минутна тренировка и постепенно да увеличавате натоварването.

Бягащите пътеки са страхотен фитнес уред, с който приятно и ефективно ще тренирате различни мускулни групи. Ако, обаче, нямате достатъчно място в дома си, препоръчваме Ви да си вземете домашен тепер.

Той е един от най-популярните уреди за тренировки, с помощта на който може да тонизирате и стегнете долната част на тялото. Докато работите за мускулите на краката, едновременно с това можете да тренирате и ръцете си със свободни тежести.

Кои са предимствата да имате степер у дома?

- Компактен е.

Както вече споменахме, не във всеки дом има достатъчно свободно пространство, където да се постави бягаща пътека или друг голям фитнес уред. За щастие, степерите са достатъчно компактни, за да се поберат в малки пространства. Може да тренирате във всяко едно кътче на дома си, дори докато гледате телевизия или работите.

- Може да го използвате в изправено или седнало положение.

Седенето на бюро пред лаптопа цял ден е изключително вредно за тялото. Тук на помощ идва степерът, който ще Ви поддържа в отлично състояние, независимо какви са вашите нужди. Може да го използвате както в изправено, така и в седнало положение.

- Поддържа здравето на сърцето

В зависимост от скоростта и усилията, които влагате във Вашата тренировка, можете да използвате степер, за да добавите малко кардио в своята рутина и да подобрите сърдечносъдовото си здраве.

- Изгаряне на калории

Още една страхотна полза от степерите е, че след бягащите пътеки те са най-ефективният кардио уред по отношение на изгорените калории. Средно за един час умерена тренировка, Вие ще изгорите около цели 700 калории. Не е ли страхотно?

Изберете своята бягаща пътека или степер още сега и бъдете винаги във форма!

Реклама
Реклама
Реклама