Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8733438 www.bgdnes.bg

Везенков иска да остане в "Олимпиакос"

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков иска да остане в сегашния си клуб "Олимпиакос". Това разкри баща му Сашо Везенков. В момента страните преговарят за нов договор. Българинът подписа 2-годишен контракт през 2018-а, когато премина от "Барселона" в гръцкия гранд.

"Много му харесва в клуба и мисля, че ще остане - сподели за "България Днес" таткото и легенда на българския баскетбол Сашо Везенков. - Треньорът също го иска. Въпрос на време е да се разберат. Имахме възможност да се видим с него по време на пандемията. Беше у дома за три месеца. Не се бяхме виждали за толкова дълъг период, откакто беше дете."

Реклама

24-годишният Александър Везенков тренира със своите съотборници в Атина. Заради коронавируса заниманията са нетрадиционни. Звездите на "Олимпиакос" са разделени на групи.

"До 20 юли ще продължат с тренировките. Ще имат десетина дни почивка, след което започват наново - уточни Сашо Везенков. - През това лято няма да ходи до САЩ за подготовка. В "Олимпиакос" имат суперспециалисти по кондиционна подготовка."

Още не е ясно дали "Олимпиакос" ще играе в гръцкото първенство. Тимът бойкотира местния шампионат след скандалния край на сезон 2018/2019. Клубът от Атина участва само в Евролигата.
"Олимпиакос" задържа една от големите си звезди Йоргос Принтезис. Ветеранът също е крило като Везенков. Гърците привлякоха и американския гард Чарлс Дженкинс.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама