Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8738302 www.bgdnes.bg

Живко Миланов остава във футбола

Живко Миланов смята да остане във футбола след пълното си възстановяване. Най-вероятно като треньор. Капитанът на "Левски" се отказа от активната игра заради заболяване на белия дроб.
Той изигра последния си мач със синята фланелка в реванша с "Локомотив" (Пд) (0:0) за Купата на България. След последния съдийски сигнал той се разплака неудържимо. Част от съотборниците му също не успяха да скрият сълзите си.
Малко по-късно Миланов разкри причината за решението да прекрати кариерата си.
"Искам да споделя нещо, което крихме дълго, но вече е време. Искам да благодаря на моето семейство, че през всичките години са до мен, обичам ги! Искам да благодаря на всички, които са ми дали възможност да играя за тоя велик отбор и да запиша името си в историята. Преди 3-4 месеца бях диагностициран със заболяване. Съжалявам", започна Миланов, след което не издържа и се разплака.
Последваха ръкопляскания от страна на журналистите, докато Живко успее да овладее донякъде емоциите си.
"Това заболяване засяга белия ми дроб и трябва да прекратя кариерата си - обясни последният герой от "синята приказка". - Докторите казаха, че е най-лекото, с което съм се отървал. Изчакахме доста време, преди да обявя решението си, за да се потвърди диагнозата. Не искам да навлизам в детайли - само ще кажа, че е доброкачествено. С оглед на това, че засяга белия ми дроб, трябва да се откажа от професионалния футбол, но ме увериха, че всичко ще е наред. Затова избрах този мач, за да не е приятелски. Исках така да ми свърши кариерата, когато аз спра, а не нещо да ме отказва. От днес ставам и аз фен, ще гледам отстрани."
Той определи Ивайло Найденов за свой наследник.
"Трябва да му се даде шанс, има качества, които може да развие в следващите години - добави Миланов. - Стаси, Юруков, Мартин, всички млади момчета имат шанс. Сега ще имат още по-голям шанс, но всичко си зависи от тях. Трябва да започнат вече да показват характер, всичко си зависи от тях."
Самият Миланов смята да остане близо до футбола, след като успее да се възстанови.
"След като 25 години от живота ми са минали във футбола, най-вероятно ще се занимавам в тази дейност. Ще премисля нещата", каза той.
Сърцатият бранител вече има треньорски лиценз А. Това му дава право да е помощник в Първа лига и старши във Втора. Кара курсовете за най-високия ценз към УЕФА Про. Пред свои близки неведнъж е споделял, че би се радвал поне в началото да работи с деца. Още повече че и двамата му синове Николай и Мартин вече тренират в школата на "Левски". Те не пропускаха мач на баща си и заедно с майка си Бисера бяха на стадиона и в последния двубой в кариерата му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама