Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8746017 www.bgdnes.bg

Началникът на отдела за наркотрафика е арестуван

Благодарение на изключително добрата работа на Дирекция вътрешна сигурност към МВР съвместно с колеги от специализираната прокуратура вчера бе задържан началника на отдела за противодействие наркотрафика и разпространението на наркотици към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" след получен подкуп. Задържан е началникът на сектора в същата дирекция, както и още един служител на МВР. Те са задържани за 24 часа, съобщи главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг. 

Към момента продължават претърсване на множество обекти и жилища. Предмет на разследване е дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основна с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се и с наркотрафик, и разпространение на наркотици не само на територията на България.

Реклама

Те са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците у нас и основни точки за контакт с нашите международни партньори по тази линия, каза Гешев. 

Прокуратурата и МВР са и ще продължават да бъдат безкомпромисни към всеки, който извършва престъпление, независимо на какви постове са, каза още главният прокурор. 

"В личен план съм потресен и разочарован", каза още Гешев по повод на арестувания началник. Във всяко стадо има мърша. Въпросът е да отстраняваме тези, които работят за престъпността, а не "срещу" престъпността. Прокуратурата също има проблеми и аз знам за тях. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама