Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8746263 www.bgdnes.bg

Кузманов и Лазаров също не са тествани

Българските тенисисти Димитър Кузманов и Алекс Лазаров не са тествани за коронавирус при тяхното участие на двата демонстративни турнира в Белград (Сър). Надпреварите са организирани от сръбския тенисист Янко Типсаревич.
Националите се представиха много силно и ще участват във финалната битка след две седмици.
"Още не са им правили тест. Очаква се преди финалите да бъдат проверени - разказа майката на Кузманов Дора Рангелова, която е и селекционер на женския национален обор. - На тези турнири е било доста по-безопасно в сравнение с "Адриа тур". Спазват се всички мерки и предписания. Няма никакви партита и се избягват прегръдките."
Събитията на "Адриа тур" и положителният тест на Григор Димитров предизвикаха война в тениса. Цял свят скочи на Новак Джокович заради неглижирането на опасността. Бащата на сръбската суперзвезда Сърджан прехвърли вината на Гришо. Неговият син предпочете да запази мълчание.
"Много бях учудена от думите на бащата на Джокович. Некоректно е. Те бяха организатори на състезанието и трябваше да направят тестове - добави Дора Рангелова. - Уважавам Новак Джокович, защото е голям играч, но неговата реакция е доста странна."
Рисковата обстановка ще промени плановете за летния тенис сезон в България.
"Трябваше да стартираме с първия турнир за 16-годишни, но от федерацията правилно реагираха и го отложиха. На него ще играят деца, които са били в контакт с Григор Димитров - допълни Рангелова. - За всяка проява ще се спазват пълните указания за безопасност. Зрителите ще сядат през седалка. Няма да има ръкостискания."
Рангелова е изпълнителен директор на един от най-големите клубове в България - "Локомотив" (Пд). В него тренировките са подновени, но се вземат строги мерки.
"Навсякъде има дезинфектанти, а съблекалните са затворени - добави Рангелова. - Хубаво е, че няма притеснения от страна на родителите. Дечицата доста време бяха затворени, а за тях е важно да спортуват. Надяваме се всичко да утихне с времето и сезонът да не е нулев."



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама