Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8748761 www.bgdnes.bg

Племенникът на проф. Вучков стана доцент

Михаил Петров-младши изучава коронавируса

Племенникът на проф. Вучков стана доцент!
На 45-годишна възраст Михаил Петров-младши спечели конкурса за доцент и е назначен в Катедрата по микробиология и имунология на Медицинския университет в Пловдив. С днешна дата той е сред специалистите, които изучават прословутия коронавирус. Докато бе жив, маститият театрал и дума не обелваше за своя племенник, а никога не е виждал и неговия син - 3-годишния си внук. Тв легендата открито признаваше, че не поддържа отношения със семейството на по-малкия си брат.
Съпругата на 70-годишния брат на проф. Вучков - актьора Михаил Петров-старши, е микробиолог, имунолог и вирусолог и от дълги години се е посветила на онкологията. Единственият им син Михаил Петров-младши избрал пътя на своята майка, тъй като винаги е искал да лекува. Племенникът на проф. Вучков не само повтаря името на баща си, но е и негово абсолютно копие. След кончината на телевизионера двамата се оказаха наследници на спестявания от десетки хиляди левове и апетитен имот на централната столична ул. "Христо Ботев". В момента братът на устатия професор вече е продал апартамента на централната столична ул. "Христо Ботев", като в него от месец насам продължава да тече голям ремонт.


Обтегнати отношения между Юлиан и Михаил, който е дете от втория брак на майката на Вучков, попречили на покойния професор да се радва на племенник и внуци.


"Нямам какво да коментирам за брат ми. Простил съм му, но не смятам да обяснявам отношенията си с него", сподели пред вестника актьорът Михаил Петров, който е озвучил над 500 продукции за БНТ, сред които и всички мъжки роли в 37-те пиеси на Шекспир, продукция на Би Би Си. Има и повече от 2000 записа в БНР.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама