Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8752185 www.bgdnes.bg

Вратарска драма в ЦСКА

Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато започва да губи доверието на съотборниците си. Бразилецът е изключително колеблив в изявите си в последните мачове, което видимо изнервя колегите му. Стражът вече традиционно прави по няколко сериозни грешки на мач, а комуникацията му със защитата е под всякаква критика. Бусато допусна доста неточности и при нулевото равенство със "Славия", но за негова радост "белите" не се възползваха от възможностите и не отбелязаха гол. В една от ситуациите Бусато за пореден път не се разбра с капитана Петър Занев кой да играе с топката, а в друга Брадли Мазику предпочете сам да чисти топката от наказателното поле в трудна ситуация, вместо да разчита на намиращия се в добра позиция вратар.
Неразбирателството между Занев и Бусато си пролича явно в мача с "Левски", когато ЦСКА допусна два гола заради колебливо представяне на вратаря. "Когато нищо не предвещаваше опасност пред нашата врата, идва една грешка и неразбирателство, неправилно подсказване - коментира тогава едно от попаденията Занев. - Неписано правило е, когато вратар се обади, защитник оставя топката. Аз съжалявам, че я оставих..." При победата над "Ботев" с 2:0 за Купата Занев вече нямаше доверие в бразилеца. "Днес нямах неразбирателства с вратаря Бусато, тъй като изобщо не му оставях топката, а разчитах на себе си", заяви след мача капитанът.
Въпреки грешките и неразбирателството със защитата, Бусато почти сигурно ще е титуляр и във финала за купата срещу "Локо" (Пд) в сряда. Неговата алтернатива е литовецът Витаутас Черниаускас, който до миналото лято бе избор №1 за вратата на ЦСКА.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама