Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8755680 www.bgdnes.bg

Съкращения в "Левски"

Съкращения започва в "Левски" новият мажоритарен собственик Наско Сираков. Те ще засегнат най-вече администрацията на клуба.
За начало там ще бъдат премахнати някои щатове, открити през последната година, научи "България Днес". Според новите шефове те само раздуват разходите на клуба. В това число са шефовете на охраната и на автопарка на "Герена". Първият бе назначен след побоя на служител на клуба. Тогава сериозно бе засилена охраната около стадиона. Вторият отговаряше за двата автобуса на "сините" и няколкото служебни коли, което изглежда безсмислено на ръководството предвид тежката финансова ситуация в клуба. В най-скоро време ще има и други съкращения, където Сираков прецени, че са раздути щатовете.
Промените вече засегнаха и няколко поста на "Герена". Върнат беше старият администратор на отбора Райко Якимов. От известно време на кормилото на автобуса на първия тим отново е дългогодишният шофьор Дафин. Той бе понижен преди около 12 месеца, но пак вози игрчите на "Левски", видя "България Днес".
Както вече съобщихме, уволнението на треньора Петър Хубчев ще струва скъпо на "сините". Това призна Наско Сираков.
"Проведохме разговор с Хубчев и неговия адвокат. Ще трябва да му изчистим заплатите, които е заработил, докато е бил треньор. Освен това ще му платим и неустойка", заяви Сираков пред Канал 3. Сметки показват, че "сините" ще трябва да се бръкнат с около 200 000 лева.
"Левски" щe прeдлoжи нoв дoгoвoр нa Мaртин Рaйнoв. Нacтoящият кoнтрaкт нa унивeрcaлния футбoлиcт изтичa в крaя нa мeceцa, нo щe бъдe удължeн. Той ще е единственият играч от тези с изтичащи договори, който ще остане на "Герена".
Както е известо, от "Лeвcки" cи тръгвaт Кaли Тиaм, Милaн Миятoвич, Дeни Aлaр и Филипe Нaшимeнтo. Дoгoвoритe им изтичaт в крaя нa юни. Първите двама изиграха последния си мач със синята фланелка при победата с 2:1 над "Берое".
Миятович обяви, че е подписал договор с унгарския МТК.
"За мен това бе най-добрата година в кариерата ми - сподели той. - Щастлив съм, че играх в "Левски". Трудих се много, надявам се престоят ми да е бил успешен и клубът да е доволен от мен. Радостен съм, че си тръгвам с победа. Дано "Левски" задържи позицията си. Отивам в Унгария, в МТК - Будапеща. Разговарях с хората в "Левски", но нищо не бе ясно. Не ми казаха дали ще ме задържат. Не можех да чакам и приех да отида в МТК. Дано клубът се оправи. Най-добрият ми спомен е мачът с "Лудогорец".
Тиам от своя страна обяви, че би останал в "Левски" завинаги. Той все още не знае къде ще продължи кариерата си. Халфът бе капитан в последния си мач.
"Радвам се, че Робърта вкара два гола, отдавна не се беше разписвал - сподели Тиам. - Доволен съм, че записахме победа. За мен е удоволствие да играя с толкова млади играчи. Надявам се те да продължат да се развиват и да правят отбора по-силен. Сърцето ми е свързано с "Левски" и феновете на отбора. Оставям доста приятели в България. Тъжно ми е, че трябва да се разделя с "Левски", но такъв е футболът. Бих предпочел да остана тук завинаги."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама