Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8759401 www.bgdnes.bg

Бъдещето на "Дунав" в ръцете на нотариус

Бъдещето на "Дунав" (Русе) виси в ръцете на немски нотариус. Административно забавяне е на път да разбие опашкаря в класирането, който все още има шансове да запази място в елита. Очаква се новите собственици да получат официално прехвърлянето на акциите до края на седмицата. Процесът се забави заради върната заверка от немския търговски регистър. Там е регистрирана компанията, която е единствената надежда на клуба.

"Прави се всичко възможно да се изчисти ситуацията – обясни изпълнителният директор Юлиян Загоров, който е връзката между бъдещите акционери и играчите. – Въпрос на часове е. Положението е малко по-трудно. Иска се време, за да се запази дата и час при нотариус. Действа се и през българското посолство в Германия."

Реклама

Треньорът на тима Людмил Киров хвърли бялата кърпа след поражението от "Ботев" (Враца) с 1:3. Специалистът разкри как играчите са обезверени от многобройните лъжи в последните 10 месеца. Той заплаши, че тренировъчният процес приключва, ако не бъде платено.

"Проблемите с парите не са нещо ново. Направихме известни плащания за февруари и март преди мача с "Етър" – обясни Юлиян Загоров. – Няма как новите собственици да наливат пари без да имат документално притежание на акциите. За съжаление с реакцията на Людмил Киров се остава с впечатлението, че се хвърля прах в очите."

Самият Загоров е бивш професионален футболист. Той е играл за местния клуб и е запознат с другата страна на монетата.

"Разбирам футболистите – призна Загоров. – Когато поех ангажимент да работя в клуба, поисках всичко да е изрядно. За съжаление в България не се цени трудът на футболистите. Това е една порочна практика. Бил съм на тяхното място и помня как чакахме ден за ден парите и накрая оставахме с празни джобове по празниците. От 10 дни апелирам за търпение. Влязох в съблекалнята след мача, за да говоря с футболистите."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама