Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8760089 www.bgdnes.bg

Изхвърлиха майка с две деца на улицата

Коронавирусът съсипа изстрадалите Цветан и Борислава

Намерих стая, но и от там ще ме изгонят, плаче жената

Надя Панкова

"Изгониха ме на улицата с двете ми деца!"
Така изплака пред "България Днес" Борислава Андонова, която преди броени дни е изхвърлена от жилището, което обитава заедно с малките Цвети и Християн. Мъжът й Цветан, който е с епилепсия, се е преместил в друг град в търсене на работа, но не може да прибере семейството при себе си. Момченцето на бедното семейство е с умствена изостаналост.
Преди месеци съдбата на Борислава, Цветан и двете им деца трогна цяла България. Тогава се разбра, че фамилията живее със 170 лева на месец без ток, на голи стени и без отопление. Нямаха здравни осигуровки, а децата не бяха виждали играчки или училище. Майката години наред не успява да си позволи лекарски преглед.
Благодарение на доброволци семейството получи жилище в жк. "Надежда", а Цветан започна работа като охрана, въпреки че заради епилепсията му е забранено да работи. Но мъжът се бори за децата си.
Коронавирусът преобръща всичко.
"Заради пандемията Цветан изгуби работата си и нямаме никакви пари. Не можем да платим наема и ни изгониха, отидохме на улицата с Цвети и Християн", разплакана разказа Борислава.
За да изкара насъщния, бащата напуска семейството и отива да работи в Добрич. Там успява да почне в местния лунапарк. Но не може да прибере семейството си, което на 22 юни се озовава с малкото си вещи на тротоара. Благодетелите, които помагаха на нещастната фамилия и дори ремонтираха дома им, платиха здравните им осигуровки и записаха децата на училище, ги изоставят, признава жената. Причината - отново затруднения заради епидемията.
"Казаха ми да се оправяме сами. Цветан сега живее в една каравана, дори няма как да ни събере всичките, а и собственикът не позволява да се сместим заедно там", отчаяна е Борислава. Ако може да се нарече късмет, то тя успява някак да настани себе си и децата си в стая под наем. Но се тревожи, че и от там ще я изгонят, ако не успее да плати на собствениците.
Който иска да помогне на майката и двете й деца, може да го направи през сметка IBAN: BG17IORT80451025410000, за Борислава Харалампиева Андонова, към Инвестбанк, BIC: IORTBGSF.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама