Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8761182 www.bgdnes.bg

Бунт срещу Азис

В България вече няма да пея, само за приятели, зарича се изпълнителят

В Своге почнаха подписка срещу концерт на чалгаря, щял да докара COVID-19

Предстоящо участие на Азис в Своге по случай празника на града предизвика лют скандал вчера сред местните жители. Някои от тях дори започнаха подписка за отмяна на тържеството и гостуването на фолкидола. Причината - струпването на зрители и фенове на Азис на площада ще доведе до нова вълна заразени с коронавирус, пишат в петиция недоволните.


Организаторите на празненството излизат с призив: "Очаква ви шоу, което не бива да изпускате за нищо на света". В града е разположен и пътуващ атракцион, който обикаля различни населени места, а зам.-кметът Илия Богданов увери, че ще се следи за спазване на дистанция. Протестиращите срещу празника обаче смятат, че присъствието на Азис ще попречи на феновете да са дисциплинирани.

Реклама

"Няма да е само Азис изпълнител на празника на града, и други известни ще има. Който се притеснява, може да дойде да гледа с маска, все пак това е изява на открито и ще бъдат спазени всички изисквания на закона. Не се притесняваме ние", обясниха от екипа на кмета на общината.


"По принцип съм казал, че в България концерти няма да изнасям освен в частни клубове. Имам си причини. Бих го направил само за приятели", сподели само преди няколко месеца фолкидолът.
Според близките му Азис печели повече извън пределите на родината, а най-мащабният му концерт последно бе в Турция, където постигна нoв музикaлeн рeкoрд. Зaбeлeжитeлнoтo cъбитиe тoлкoвa гo глaвoзaмaялo, чe вeчe oткaзвa дa пee нa рoднa зeмя, a щe прoдължи изявитe cи caмo в чужбинa, и тo cрeщу пeт цифрeнa cумa.
Припoмнямe, чe грaндиoзнoтo шoу нa изпълнитeля cъбрa рeкoрднитe 40 000 души публикa.
"Кoгaтo cи oчи в oчи c 40 000 души, не мислиш за нищо друго", нaпиca Aзиc към cпoдeлeнитe cнимки тогава.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама