Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8762184 www.bgdnes.bg

Сложиха стент на сърцето на отец Иван

Живнах, спрях да дишам тежко, признава духовникът 

Стент на сърцето е поставен на отец Иван. Това призна пред "България Днес" благородният духовник.
"В началото на месеца отидох за профилактичен преглед в Окръжна болница в София. Легнах, лекарят гледа разни неща и накрая ми каза, че ще ми слага стент. Няма упойка, не беше болезнено - сложи ми го през крака. Лекарят се хвана за главата колко желязо имам в краката след катастрофата, която преживях преди години", разказа отчето, който се грижи в приютите си за стотици хора в беда.
След интервенцията дядо Иван остава за две нощи в болницата и е изписан.
"Живнах! Вече не се задъхвам, не дишам тежко и не усещам да ми е прималяло. Много съм благодарен на лекарите, големи професионалисти са", щастлив е духовникът, който в момента събира сили в монтанското село Якимово.
С усмивка отец Иван добавя, че там коронавирус не вирее и няма нито един заразен човек - както в селото, така и в другия му приют в Нови хан край столицата.
"Не позволявам коронавирусът да идва, няма място при нас", категоричен е добрият свещеник.
През февруари тази година отчето беше приет спешно в болница, след като не можеше да диша и имаше болки в сърцето. Преди това - през 2018 г., той припадна и бързо беше откаран в лечебното заведение в Монтана. След поставянето на стента отец Иван вярва, че ще бъде сложен край на здравословните му проблеми и вече няма да плаши хората около себе си. При всеки случай той изказва голямата си благодарност към българските медици. Желаем му да е жив и здрав!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама