Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8765474 www.bgdnes.bg

Уебсайт показва как ще изглежда комплексът на Алепу

Инвестиционният проект „Алепу Вилидж“ заживява свой живот онлайн. Изпълнителят представя как ще изглежда завършеният проект в специално разработеният уебсайт www.alepuvillage.com.

Как ще изглежда курортният комплекс „Алепу Вилидж“ стана ясно от специалния уебсайт www.alepuvillage.com. Изпълнителят на проекта бе поел ангажимент да го представи публично, но заради противоепидемиологичните мерки и невъзможността за широко медийно събитие е избрал онлайн вариант.

Реклама

Собственик на терена е "Алепу Вилидж", а "ГБС - Турс" е носител на правото на строеж.

„За нас като екип професионалното обяснение на всеки проект, зад който стоим, е изключително важно и вярваме, че предоставената информация ще внесе яснота по много от повдигнатите въпроси. Освен визуализации и архитектурна обосновка на проекта, на уеб страницата ще откриете подробности за етапността на изграждането“, съобщава изпълнителят.

От сайта става ясно, че туристическото селище ще се състои от 87 апартамента, ще има ресторант, кафене, открит плувен басейн и зони за рекреация. Уточнява се, че в подземната си част сградите ще изпълняват ролята на укрепителна конструкция, която е оразмерена на свлачищен натиск. Това вече е изпълнено като първи етап.

Апартаментната зона е проектирана с обособени жилищни секции със стъпаловидно слизане. Предвидени са зони за разполагане на декоративни градински и паркови елементи. Придвижването в комплекса ще е изцяло пешеходно или с електрически колички, като за тази цел е проектирана главна алея, чрез която посетителите да стигат до най-ниското ниво на терена.

Подчертава се, че инвестиционните намерения на изпълнителя за изграждане на курортен комплекс са ясни от самото начало на започналите съгласувателни и разрешителни процедури с всички институции и са включени в документацията. Припомня се още, че свлачището, обхванало поземления имот, е регистрирано през 2009 г. и твърденията за умишленото му предизвикване са недопустими.

"Строежът на Алепу е монолитна бетонна плоча, чиято функция е да има противосвлачищно действие. Разрешаването на застрояване на терена е свързано със задължително укрепване на свлачището. Без него не може да се строи". Това обясни и по Би Ти Ви проектантът на част от конструкцията на Алепу - Камен Славнин. По думите му целта на съоръжението е да поеме хоризонтални натоварвания от свлачището и да предотврати потенциални плъзгателни повърхнини от него.

Реклама
Реклама
Реклама