Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8767920 www.bgdnes.bg

Бруно Акрапович за гениалния си ход: Пазих в тайна плана за дузпите

От една седмица бях решил, че Пиргов ще пази наказателните удари


Таен план на треньора Бруно Акрапович е в основата на втория пореден триумф на "Локомотив" (Пловдив) в турнира за Купата на България.
"Черно-белите" спечелиха финала срещу ЦСКА-София с дузпи, след като резервният вратар Илко Пиргов спаси удара на Али Соу. Пиргов замени титуляря Мартин Луков в 120-ата минута на напрегнатия двубой.
"Започнах да градя стратегията си за мача преди една седмица и това развитие на срещата влизаше в моя план - разкри пред "България Днес" Бруно Акрапович. - Още тогава бях решил, че Илко Пиргов ще застане на вратата, ако се стигне до дузпи. Не казах на никого до деня на мача. С него се разбирам само с поглед. Щастлив съм, че купата остава на "Лаута", сега трябва да си починем и след това да мислим за оставащите срещи до края на шампионата. Искаме да се представим на ниво и в Лига Европа, но на този етап не можем да гадаем как ще се развият събитията в този турнир. Системата на провеждане тази година ще е различна и много ще зависи от жребия."
Героят на "Локо" Илко Пиргов джентълменски поздрави колегата си Мартин Луков.


"ЦСКА са добър отбор, няма как да очакваме, че ще ги мачкаме на терена - признава Пиргов. - Закономерно се стигна до 0:0, после дузпите са до късмет. Мартин ни докара до финала".
Момчил Цветанов също преживя звезден миг на националния стадион "Васил Левски", печелейки своята шеста Купа на България.
"Ние бяхме по-добрият отбор на терена - категоричен е Шивача. - Показахме, че сме по-силни и това бе игра на нерви. Поздравления за Илко Пиргов - той го заслужава. Без съотборниците ми този триумф нямаше да стане реалност. Посвещавам тази купа на моя син. Желанието да бия петата дузпа беше мое. Казах го на треньора. Трябва да се отдаде нужното уважение на ЦСКА и техните фенове. Нашите привърженици също бяха фантастични, дойдоха да ни подкрепят на стадиона в София в тези трудни времена... Много трудно ми беше на терена. Признавам, че това е най-емоционалният финал за мен. Щастлив съм, че донесохме втора купа на тези прекрасни фенове и собственика на клуба Христо Крушарски. Много сладко е да спечелиш шест пъти купата. Може би съм орисан да печеля тези финали. За мен това е чест и привилегия."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама